Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 03/12/2024

Scroll to top

Top

Gernik Art Camp, ediția a-XVIII-a – expoziție colectivă

Nistor Laurențiu

Avem bucuria să găzduim expoziția colectivă de artă, ce reprezintă rezultatul ediției a XVIII-a a taberei internaționale Gernik Art Camp, organizată de artistul Costin Brăteanu.

Vernisajul va avea loc online vineri, 22 ianuarie 2021, la ora 18:00, pe pagina noastră de Facebook. Expoziția poate fi vizitată până în 2 februarie 2021, iar pentru a păstra toate normele de siguranță impuse în situația actuală, vizitele se vor face prin programare telefonică la 0740607860.

Artistul vizual Costin Brăteanu încearcă să pună bazele unei colecții de artă contemporană, a unui Muzeu al Clisurii Dunării şi a unei galerii de artă, atât de necesare dezvoltarii turistice a zonei, cât şi a comunitătii locale, defavorizată din cauza activităților de minerit. Astfel, cu sprijinul artistului austriac Georg Brandner şi al galeriei acestuia din Leoben, în anul 2010 a avut loc, la Pensiunea Gernik 100 a generosului Ing. Gabriel Lungu, un prim simpozion de creație artistică la care au participat importanți artişti vizuali precum Adrian Sandu, Tar Bela sau Vasile Dancu. De atunci, an de an, artişti vizuali din intreaga lume, atraşi de linişte şi de peisajul mirific al Clisurii Dunării au revenit încercând să promoveze prin operele lor, superba comunitate din Banatul Montan.

Universul tăcut din Gârnic, gazdă a taberei de creație artistică şi documentare  ajunsă la cea de a XVIII-a ediție, şi-a schimbat încet  aspectul, astăzi, ca şi în cazul altor sate de vis ale Banatului Montan precum Gărâna sau Brebu Nou şi Garnicul se găseşte la o răscruce în plin proces de modernizare, de transformare, îndeamnă artiștii să imortalizeze pe pânze şi în fotografii, aceste  imagini, colțuri de visare și reverie.

Ĩn perioada 6-13 septembrie 2020, cincisprezece artişti plastici profesionişti din România, Franţa, Canada şi Germania au luat parte la această ediţie. Lucrările rezultate vor putea fi admirate pe simezele spaţiului de artă contemporană ART-HOC, situat în Piaţa Unirii Nr. 6, etaj 1, Timişoara, în perioada sus menționată. Artiștii participanți sunt: Susie Vier, Valeriu Sepi, Nicolae Fleissig, Vioara Bara, Costin Brăteanu, Ana-Maria Butură, Igor Isac, Imre Juhasz, Lucia Moise, Sarah Raluca Miulescu, Sorin Nicodim, Margot Paris, Vasile Pintea, Tar Bela şi Joan Thimmel.                                      

Art-Hoc este un spațiu de proiecte artistice aflat în centrul Timișoarei, în care se întâlnesc artiști și iubitori de artă. În 31 octombrie 2019 și-a deschis porțile pentru public ca o alternativă perfectă pentru cei care doresc un loc central în care să creeze sau să expună. Un hub sau un spațiu de artă contemporană în care se desfășoară activități culturale, precum: proiecte expoziționale, lansări de carte, performance, workshopuri. Începând cu anul 2020, crează punți culturale prin colabprări cu alte galerii și spații culturale, pentru a migra arta prin expoziții itinerante și pentru a susține și promova și tinerele talente. Începând cu luna noiembrie a anului 2020, expozițiile se organizează predominant în mediul online și pot fi urmărite pe paginile virtuale ale spațiului.

Teodora Pop,

Telefon: 0740607860

E-mail: arthocstudio@gmail.com

Facebook: Art-Hoc