Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 16/07/2024

Scroll to top

Top

Geometrica nouă: obiecte, materiale, texturi @ Hanul cu Tei

Geometrica nouă: obiecte, materiale, texturi @ Hanul cu Tei
Nistor Laurențiu

Save the date!
5-12 septembrie 2019
Galeria 15 Design – Hanul cu Tei – Strada Lipscani 63, București
Vernisaj: joi 5 septembrie, ora 19:00
Program: L-V, ora 15:00-20:00 // S-D, ora 11:00-15:00

Începând de la designul corpurilor de iluminat (Cuplo™ 360, Colors, Vasa, Alma și Moody) și designul de mobilier (sistemul de rafturi modulare BILLIPLAY™, mesele și băncile personalizabile BENCHY) la designul grafic și cel textil, Dragoș Dogaru vizează o abordare consistentă, într-o cheie ludic geometrică, cu texturi, culori și forme surprinzătoare. Toate aceste obiecte vor putea fi văzute în expoziția curatoriată de Cristina Sabău, “Geometrica nouă: obiecte, materiale, texturi”, la Galeria 15 design Hanul cu Tei.

>> Despre expoziția “Geometrica nouă: obiecte, materiale, texturi”

Cristina Sabău, curator, istoric de artă și jurnalist de design:
“9 obiecte distincte, 9 demersuri de design și o nouă întâlnire cu designerul Dragoș Dogaru și creația sa din utimii ani. Geometrica nouă propune o privire inedită asupra creației sale de design din perspectiva geometriei, a structurilor regulate, simetrice care generează obiecte funcționale și motive decorative. Nouă este și formula expoziției, compactă, ale cărei obiecte, deși cunoscute, sunt văzute acum toate laolaltă, pentru prima dată.

Geometrica nouă cuprinde o colecție de geometrii funcționale, de la obiecte – corpuri de iluminat și piese de mobilier – la materiale, texturi și motive decorative aplicate pe diferite materiale. Forme și volume simple, materiale cunoscute, alăturări surprinzătoare, asamblări cu tehnici și tehnologii la îndemână, plus o doză mare de perseverență, toate acestea descriu demersul de design pe care Dragoș Dogaru îl practică.”

Vă așteptăm!
___________

>> Despre Dragos Dogaru
Dragoș Dogaru este designer multidisciplinar, pasionat de designul grafic, designul de produs cât și cel arhitectural, care activează în București. Absolvent al studiilor de inginerie tehnologică și mecanică în România și Danemarca, se concentrează pe o abordare multidisciplinară, integrând toate aspectele designului interactiv și personalizabil de către utilizator, împreună cu multifuncționalitatea, care stă la baza conceptului său de design.
Activ în domeniul designului de produs, Dragoș a avut o serie de participări la evenimente de design atât locale cât și internaționale (Romanian Design Week 2015 și 2017, Paris Design Week 2017) și diverse apariții în reviste de design.

>> Despre Cristina Sabau
Cristina Sabău este istoric de artă și jurnalist de design, redactor-șef al fostei reviste Design Buletin, lansată în 1997. Teza de doctorat cu subiectul „Designul în România după 1990” (2017) și diploma de licență cu subiectul „Probleme ale designului în România cu aplicare în designul de mobilier” (1988), împreună cu articolele publicate în reviste și săptămânale – Arhitectura, Arhitext, Observator cultural, Capital – sunt o confirmare a preocupărilor constante pe tema designului.