Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 22/06/2024

Scroll to top

Top

[:ro]Gala Premiilor Uniunii Artiștilor Plastici din România 2017[:]

[:ro]Gala Premiilor Uniunii Artiștilor Plastici din România 2017[:]
Nistor Laurențiu

[:ro]

Uniunea Artiștilor Plastici din România în parteneriat cu Asociația Filiala UAP Baia Mare organizează în data de 22 noiembrie 2018 ora 18.00 la Baia Mare la Colonia Pictorilor Gala Premiilor Uniunii Artiștilor Plastici din România 2017, cu susținerea financiară a Municipiului Baia Mare și a Consiliului Județean Maramureș.
Proiectul iniţiat încă din anul 1961 de către Uniunea Artiştilor Plastici din România era și este singurul moment dedicat recunoaşterii valorilor, performanţelor realizate în artele vizuale româneşti la nivel naţional. Festivitatea avea loc anual și era dedicată membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România consacraţi, dar şi tinerilor emergenţi nemembri, evenimentul fiind însoţit de o amplă expoziţie cu lucrările artiştilor premiaţi. Premiile nu au mai fost acordate din anul 2007, din lipsă de fonduri. Tot din 2007 nu s-au mai achiziţionat lucrări de artă pentru patrimoniul naţional, achiziţia reprezentând un alt mod de recunoaştere şi susţinere a creaţiei româneşti contemporane în domeniul artelor vizuale. Expoziţiile incluse în nominalizarea pentru premiile Uniunii Artiștilor Plastici din România au fost organizate cu forțe proprii ale artiştilor și a Uniunii Artiștilor Plastici din România urmând a fi analizate de un juriu naţional format din experţi în domeniul artelor vizuale, critică de artă. Selecţia celor mai valoroase expoziţii ale anului se face prin vot secret. Juriul acordă un premiu pentru tineret şi totodată desemnează trei prieteni ai artelor şi ai Uniunii Artiştilor Plastici din România. Fiecare an este o provocare în ceea ce priveşte punctarea celor mai performante proiecte artistice.
Premiile sunt decernate pentru domenii diferite ale artelor vizuale contemporane: Pictură, Sculptură, Arte Decorative, Grafică, Critică, Artă Plastică Religioasă și Restaurare, Artă în Spațiul Public, Multimedia, Design.
Vor fi prezente cu această ocazie personalități artistice și culturale de marcă din țară.
În paralel cu Gala Premiilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, în cadrul Festivalului Arte+ se organizează expoziții personale EȘANTION DE ARTIST, ale artiștilor membri stagiari și titulari din Filiala Baia Mare.

Intrarea este limitată.
Programul zilelor de 21-23 noiembrie îl regăsiți în harta culturală atașată.

[:]