Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 25/06/2024

Scroll to top

Top

Gabriel Bodnariu/Lumini alegorice & Lucian Butucariu/Fuziuni II @ București

Gabriel Bodnariu/Lumini alegorice & Lucian Butucariu/Fuziuni II @ București
Nistor Laurențiu

Gabriel Bodnariu
Lumini alegorice

Caut in permanenta ca temele propuse de mine sa se constituie dintr-o fuziune sincera si concreta intre elemente ale fantasticului si lumi suprarealiste, in care lumina devine factor esential si definitoriu. Abordez aceste teme din perspectiva povestii , a lirismului inconjurator si a universului meu interior… apoi intr-un final tabloul poate deveni o poveste in sine si poate induce privitorului o multitudine de variante si stari complementare.
Sunt preocupat in special de lumina si de efectul luminii asupra formei , as putea defini acest demers ca o “impachetare ”in lumina. Scopul picturii mele fiind acela de a infrumuseta un spatiu si de a crea un ambient poetic, calm si linistitor, un indemn la imaginatie si contemplatie, rezultat din efectul universal al luminii.
Folosesc in general elemente ale naturii, pentru ca natura este viata din care ne hranim cu totii, si rezonez implicit la nivel spiritual si mental cu diversitatea si maretia naturii . Consider ca natura este muza perfecta , inspirationala, plina de secrete si lumina.
Iubesc animalele si consider ca imaginea lor poate fi descoperita sau revelata mult mai usor. Magia si puritatea lor ma preocupa intr-un mod aproape subconstient si sunt fascinat totodata de armonia si echilibrul pe care-l simt in raport cu reprezentarea lor.
In creatia mea recurg frecvent la metode aproape matematice in care indraznesc sa recompun natura aducand elemente contrastante pe care incerc sa le armonizez si sa le imbin intr-o maniera despre care vreau sa cred ca este personala si ma defineste.
Nu ma regasesc in zona “violenta”a picturii si cautarile mele de obicei le dezvolt in partea frumoasa a artei, imi caut inspiratia in natura si in tot ceea ce inseamna frumos, pozitiv si sincer. Aceasta este starea pe care vreau sa o creez si sa o transmit.