Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 16/07/2024

Scroll to top

Top

FRICȚIUNI TENSIUNI CONTROVERSE CONVIEȚUIRI COEXISTENȚE CONCOMITENȚE

FRICȚIUNI TENSIUNI CONTROVERSE CONVIEȚUIRI COEXISTENȚE CONCOMITENȚE
Nistor Laurențiu


Horia Bernea Călin Dan Teodor Graur Iosif Király Gheorghe Rasovszky Marian Zidaru

…Indiferent de contradicțiile, de relațiile de putere, de pozițiile instituționale sau de consacrarea acestora, conexiunile spontane între simbolurile și obiectele coexistenței lor țes asamblajul colectiv al „imaginii” artei timpului nostru — o suprapunere densă de micro-rețele materiale și imateriale, „sacre și profane”, organice și anorganice, umane și non-umane, tehnologice și sociale. Tema contemporaneității, situată în opoziție cu tradiția și istoria, este pusă la încercare de „supraviețuirile”, recurențele și coexistența „lumilor” în actualitate.

Expoziția de față prezintă o cale de receptare a unui fragment din imaginea timpului nostru, în care tipologiile artistice sunt stratificate, ca într-o secțiune extrasă din aici și acum și sunt supuse simultan influențelor și mișcărilor de sub scoarță, de suprafață și din atmosferă. Epigeneza acestui context poros și permeabil facilitează un tip de circulare și decantare între straturi a acelorași frământări și energii (etice) pe diferite paliere (estetice), după principiul infiltrării, evaporării sau al condensării.

_____

/SAC este o inițiativă independentă privată — un context-resursă dedicat necesităților actuale ale producătorului și ale publicului pentru a stabili un dialog direct și formator prin intermediul expoziției, cercetării și promovării.

——

Un proiect conceput, organizat și finanțat de /SAC în colaborare cu Unrest/Bucharest.

Proiectul reprezintă poziția organizațiilor participante. /SAC își asumă responsabilitatea pentru conținutul promovat și pentru efectele și rezultatele emoționale și vizuale ale proiectului.

unrestbucharest.com
http://spatiuldeartacontemporana.ro