Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 21/07/2024

Scroll to top

Top

Fresh & Bone I Ingrid Juncanariu @ Bucureşti

Fresh & Bone I Ingrid Juncanariu @ Bucureşti
Nistor Laurențiu

Celula de Artă x Kulterra Gallery

24 aprilie – 5 iunie 2024, vernisaj 24 aprilie, începând cu ora 19:00

„Actul meu artistic nu reprezintă doar o metodă de manifestare a esteticului. De cele mai multe ori, începutul creației mă surprinde într-o postură de gânditor. Imaginația mea plăsmuiește pe acea suprafață o compoziție…niciodată nu am răbdare să-mi creionez dinainte schițele. Sunt foarte atrasă de latura parapsihologică care depășește universul nostru newtonian. Caut să materializez aceste informații în creația mea. Ador să visez prin pictură!”- Ingrid Juncariu

Despre mini colecția Fresh & Bone

Fresh & bone este un itinerar cronologic, de la stadiul de copil la stadiul de materie în stare de dezintegrare. Ciclul vieții ! De la o cromatică vivantă / acidă, migrând către una mai pestilențială, dacă ar fi să ne folosim de toate simțurile atunci când analizăm aceste lucrări.

Este un circuit abrupt, manifestat vizual în patru stagii. Din acest motiv primul tablou se numește ,,Stagiul 1” sau copilăria, până la al patrulea tablou care poartă titlul de ,,Stagiul 4” sau moartea.

Celula de Artă este un proiect cultural independent condus de artiști (artist-run), ce a debutat în 2017 și se manifestă în multiple spații de artă contemporană permanente sau temporare. Proiectul s-a născut din dorința de a promova creatorii de artă emergenți. Majoritatea artiștilor expuși sunt studenți, masteranzi sau proaspăt absolvenți. Criteriul principal în selecția proiectelor este curajul, experimentul, prospețimea și actualitatea temelor abordate. Cu o prezență de peste 6 ani pe scena artei din București, Celula de Artă a susținut peste 200 de evenimente (expoziții, performance-uri, live-uri).

Începând cu anul 2022, Celula de Artă și-a extins activitatea printr-un Pop-Up Window în cadrul programului Feat. Kulterra, ce găzduiește „artă în vizită”, dar și la Galeria Verticală din incinta Random Space, la ArtSafe, singurul depozit profesional și autorizat de artă și obiecte de colecție din România și la Palatul Bragadiru, grație sprijinului oferit de Bulevart.

Parteneri strategici: Kulterra Gallery, Random Space, ArtSafe, Palatul Bragadiru.

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio București FM, Spotmedia, IQads, Zile și Nopți, B365.ro, Happ.ro, Cărturești, Curatorial, Propagarta, Revista Golan, Ziarul Metropolis, Observator Cultural, The Institute, Zeppelin, Modernism, PRwave, 4arte, Empower Artists, Munteanu.