Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 14/06/2024

Scroll to top

Top

[:ro]Finisaj – Athanorul Absolut @ București[:]

[:ro]Finisaj –  Athanorul Absolut @ București[:]
Nistor Laurențiu

[:ro]

Sambata, 26 mai, va asteptam la finisajul expozitiei Athanorul Absolut incepand cu orele 18.00 pe bld. Carol nr. 53.

Celula prezinta un sneak preview al proiectului Athanorul Absolut

Athanorul – cuptorul alchimiștilor în care materia fundamentală își modifică proprietățile. Căldura arderii din athanor este simbol al forței vitale lăuntrice, care trebuie trezită pentru a da naștere noului. Athanorul este elementul fundamental care întreține focul, acel motor ce ne împinge necontenit pe drumul cunoașterii.

Absolutul – Ființa tuturor Ființelor, deopotrivă mișcare și repaus abstract absolut.

Absolutul își este suficient, nu-și are limite, dependențe, condiționări.
Absolutul e însăși divinitatea. 

„Dar de ce este Athanorul absolut?”, vă puteți întreba. Pentru că, ei bine, în recipientul construit de Cristian se regăsesc tot felul de elemente cu har, care permit dezvoltarea unui ecosistem autosuficient: materie de bază în descompunere (care ajută la crearea de nou), deșeuri nereciclate (născătoare de materie primă pentru descompunere), nisip în stare neprelucrată (păstrător al umiditității propice vieții), pământ fertil (prilejuitor al creșterii vieții), apă (vitală, cum altfel?, pentru toate formele vii), semințele de plante (indispensabile renașterii și ciclicității naturii).

Prin athanor, Cristian devine demiurgul unui univers în care materia prinde nu doar viață, ci nemurire. Un univers ferit de influențele corupătoare ale mediului exterior, pe care vă invităm să-l descoperiți sâmbătă, 12 mai, la Celula!

–––-
Artistul Cristian Seusan, absolvent al Facultatii de Arte Bucuresti, prezinta un sneak-preview al proiectului sau Athanorul Absolut.

Celula este un spațiu ce își propune să evadeze din spațiul clasic al galeriei pentru a interactiona cu un public nou, care nu obisnuieste sa participe la vernisaje. Se creaza astfel un dialog nonconformist între obiectul de artă și privitor. Vine în sprijinul creaţiei contemporane în ariile tematice ale artelor vizuale. Incurajează dezvoltarea de noi forme de expresie artistică accesibila zilnic pentru publicul stradal.

Facebook: https://www.facebook.com/celuladearta/
Instagram: https://www.instagram.com/celuladearta/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCqSo67RAJ4L0_Bb1JhAHnaQconceept

[:]