Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 16/07/2024

Scroll to top

Top

FESTIVALUL NAȚIONAL DE MENTORAT „ION GHELU DESTELNICA ”, EDIȚIA A II-A @ Bacău

FESTIVALUL NAȚIONAL DE MENTORAT „ION GHELU DESTELNICA ”, EDIȚIA A II-A @ Bacău
Doctor

LA COMPLEXUL MUZEAL „IULIAN ANTONESCU” BACĂU

În ziua de 16 noiembrie 2023, ora 16.00, la Galeria „Hol” din cadrul Complexului Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău, va avea loc cea de-a doua ediție a Festivalului Naţional de Mentorat „Ion Ghelu Destelnica”. În România ultimilor ani, poate și din cauza volatilității reperelor profesionale și morale, nevoia de mentorat devenit evidentă și general acceptată. În diverse domenii, de la arte până la educație sau medicină, se vorbește despre importanța mentorului și a relației de mentorat. Dar, nu există încă la nivel național un cadru de evidențiere și de recunoaștere unitară a mentoratului și a mentorilor. Scopul festivalului este identificarea și recunoașterea exemplelor notabile de mentorat din societatea românească și promovarea lor către întreaga comunitate. Mentorul sau conducătorul spiritual, povățuitorul, îndrumătorul etc. este o persoană cu expertiză într-un domeniu care sprijină o altă persoană – de regulă mai tânără, să dobândească expertiză în acel domeniu, în cadrul unei relații (formale sau informale) de mentorat.

În cadrul manifestării va avea loc vernisajul expoziţiei de artă naivă a cunoscutului artist Ioan Măric, laureat al primei ediţii a Festivalului (2022).

Activitatea este organizată de Fundaţia Interetnică pentru Cultură şi Artă „Ioan Ghelu Destelnica”, în parteneriat cu Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău, şi finanţată de Consiliul Judeţean Bacău.

Manager,

Dr. Sebastian-Alin Popa