Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 21/07/2024

Scroll to top

Top

[:ro]Faun @ București[:]

[:ro]Faun @ București[:]
Nistor Laurențiu

[:ro]

Avem onoarea sa gazduim expozitia intitulata „Faun”, semnata de artistul plastic Dan Botezan, absolvent in anul 1981 a sectiei de pictura monumentala si restaurare a Universității Naționale de Arte – București, la clasa profesorilor Petre Achițenie și Ion Grigore si membru UAP-București din anul 1990, la secția de artă decorativă.

Opera artistului vizual Dan Botezan, se extinde dincolo de pictura de sevalet, el ocupandu-se atat de sculptura mica cat si de pictura religioasa.

Opera sa, parca smulsa dintr-un univers magic al basmului, pastreaza amprenta personala a artistului indiferent de mediul plastic in care acesta se exprima. Dan Botezan imbina pictura si sculptura intr-o maniera inedita, prin realizarea in tandem a elementelor care compun opera finala, astfel, rama si pictura, se contopesc intr-un singur obiect de arta, cele doua existand numai in prezenta simultana a tuturor pieselor care compun intregul finit.

Va invitam sa luati parte la vernisajul expozitiei „Faun”, care va avea loc la Milu Cafe, din strada Baratiei nr 33, pe data de 26 Aprilie, la ora 18:00.

In deschiderea expozitiei, va lua cuvantul autoarea romanului „Antimemoriile unei muze”: Julia Kalman.
Curator: Smaranda Milu Nemethi

Va asteptam cu drag!

[:]