Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 25/06/2024

Scroll to top

Top

Expoziție de artă contemporană @ Vrancea

Nistor Laurențiu

Consiliul Județean Vrancea și Centrul Cultural Vrancea vă invită în perioada 26 iunie – 10 iulie 2020, (între orele 16.00 – 20.00), la Galeria de Artă din Focșani, să vizitați expoziția personală a pictorului Liviu Nedelcu!

Solo show-ul lui Liviu Nedelcu pune la dispoziție un conținut pulsional pentru exerciții de identificare, contemplare și clarificare. Lucrările derulează coregrafii exuberante de gesturi uneori histrionice, alteori eluzive, mizând pe discontinuitate şi neprevăzut. Granița dintre figurativ și abstract este destabilizată de acumulări de vopsea, de jocuri de transparențe, de gesturi care construiesc patternuri incerte de navigare. În aceste trasee – limită se insinuează diverse dispoziții afective care comprimă distanța dintre sine și celălalt.
Liniile energice, viguroase, se decupează într-o caligrafie ininteligibilă pe suprafața abrazivă. Calitățile evocative ale suprafeței sunt mixate cu posibilitățile imaginative ale inserturilor textuale. Referințele ambigue la corpul uman fuzionează cu forme geometrice elastice. Liviu se angajează într-un joc al formelor de reprezentare în care provoacă rutina vizuală.

Imaginea clară, succintă este înlocuită de o reprezentare care mizează pe ambiguitate, pe o alcătuire  stratificată,  nefocalizată, intuitivă.

Liviu Nedelcu (n. 1962, Bacău, România) trăieşte şi lucrează în Focşani. Împreună cu Alexandra Titu a curatoriat o serie de expoziții de grup cu artişti contemporani proeminenți. Acum 10 ani, prin Centrul Cultural Vrancea, instituție subordonată Consiliului Județean Vrancea, a început organizarea unei rezidențe artistice la Lepșa, o stațiune montană în județul Vrancea.