Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 15/06/2024

Scroll to top

Top

[:ro]Expoziția Taberei de pictură de la Topalu @ București[:]

[:ro]Expoziția Taberei de pictură de la Topalu @ București[:]
Nistor Laurențiu

[:ro]

Asociația Culturală ARTAR, Filiala Constanța a UAPR și Primăria Topalu vă invită în perioada 7 – 19 decembrie, în Sala Pergament a Bibliotecii Naționale a României, să vizitați expoziția cu lucrări de pictură realizate în tabăra de la Topalu, județul Constanța.
Vor expune artiștii plastici: Aurelian Broască, Loretta Baluță, Constanța Petrescu Dănilă, Laura Nistorescu Seniuc, Iolanda Manolescu, Niță Manolescu, Florin Ferendino, Niculae Morărescu, Mugur Coman și Alex Baciu.
Curator: Roxana Bărbulescu, critic de artă
Vernisajul va avea loc sâmbătă, 8 decembrie, la ora 12.30.

”Fascinați de luminozitatea ce imprimă priveliștilor o cromatică aparte și pătrunși de rusticitatea împrejurimilor, cei zece artiști plastici înfățișează în lucrările lor atmosfera specifică locurilor dobrogene mărginite de Dunăre. Străzi, case, portrete ale localnicilor, maluri însorite sau în amurg, pâlcuri de copaci sau bărci ancorate la mal sunt redate într-o varietate de maniere impregnate de particularitățile stilului fiecărui artist, dar și de receptarea lor emoțională. Astfel, într-o permanentă pendulare între stare și realitate, peisajele de la Topalu se regăsesc în compoziții caracterizate fie de un ritm echilibrat al formelor sau al tușelor, de țesături de mase cromatice, fie de o simplitate cromatică redusă la câteva tonuri suave de gri sau la tonuri tari de violet sau orange.”

Roxana Bărbulescu – critic de artă

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 82

[:]