Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 15/06/2024

Scroll to top

Top

Expoziția Galateea Micro Studio

Expoziția Galateea Micro Studio
Nistor Laurențiu

Galeria Galateea Contemporary Art, vă invită joi, 21 martie 2019, ora 19.00, la vernisajul unei noi expoziții de grup, care proiectează în spațiul de expunere un mic colț de atelier, colțul pentru un photo shooting al obiectului ceramic. 
Expoziția Galateea Micro Studio caută astfel să vă introducă într-un ambient în care artistul ceramist își etalează creațiile, un loc ideal pentru a privi în tihnă o lucrare ceramică. 
Imediat ce obiectul ceramic este scos din cuptor, primul gând al ceramistului este acela de a analiza, în cele mai mici detalii, atât forma finală a piesei cât și aspectul glazurii, al culorii, pe scurt rezultalul arderii. Lucrarea este apoi plasată în relație cu celelalte piese aflate în spațiul de creatie al artistului. Acest loc, este deseori o poliță de perete sau, la fel de bine, orice altă suprafață curată și bine luminată. 
Obiectele expuse în galerie au dimensiuni maxime de aproximativ 30 de centimetri pe oricare din laturi și sunt create în stiluri diferite și dintr-o varietate de materiale ceramice cum sunt porțelanul, gresia, lutul sau combinații ale acestora, arse la temperaturi care variază între 1000° și 1300°C. 
Expun: Adela Bonaț, Diana Butucariu, Vasile Cercel, Gherghina Costea, Georgiana Cozma, Anca V. Dragu, Lucia Lobonț, Nicolae Moldovan, Aniela Ovadiuc, Cristina Popescu Russu, Ioana Șetran

Curatoare: Georgiana Cozma
Coordonatoare: Cristina Popescu Russu, Aniela Ovadiuc

Perioada în care expoziția poate fi vizitată este 21.03 – 12.04.2019

Vernisaj: joi, 21.03, ora 19.00.

Galeria Galateea Contemporary Art are ca scop promovarea artei ceramice contemporane românești, prin dezvoltarea de parteneriate și colaborări cu galerii și centre de ceramică internaționale.

Parteneri media:
Modernism.ro, Radio Romania Cultural, Senso Arte Tv, Manufacturat, artLine, 
Amos News, Intell News