Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 25/05/2024

Scroll to top

Top

[:ro]Eva Gyorffy-Picturi virtuale @ Arad[:]

[:ro]Eva Gyorffy-Picturi virtuale @ Arad[:]
Nistor Laurențiu

[:ro]

Eva Győrffy a studiat artele plastice la Cluj-Napoca, şi este membră a Filialei din Arad a Uniunii Artiștilor Plastici din România, din 1959, a Uniunii de Arte Plastice din Ungaria din 1987 şi a Uniunii de Arte Plastice din Olanda din 2007.

Arta Evei Győrffy este expresivă, cu semne de simbolism. Portretele ei au un conținut psihologic.După descoperirea computerului, lucrările cîştigâ în culoare, fără a pierde sensibilitatea picturală..

A expus la Arad, Timișoara, București, Budapesta, Bari, Zrenjanin, Budva, Dordrecht, Gödöllö, Bad Homburg, Mallorca, Purmerend, Zaanstad, Oostzaan, Utrecht, Amsterdam şi în multe alte locuri din Europa. Este prezentă cu picturi virtuale pe diverse site-uri de prestigiu cum ar fi http://www.saatchionline.com/ din Londra- Marea Britanie, http://moca.virtual.museum/ din New York- Statele Unite sau www.arts-up.info din Savoia- Franta. A câştigat premii in Polonia, Statele Unite, Canada și Germania pentru contribuția la dezvoltarea artei digitale.

Lucrările Evei Győrffy pot fi găsite în muzee la Arad și Timișoara și în colecții private din România, Ungaria, Germania, Belgia, Italia, Franța, Olanda, Suedia, Israel, Canada și Statele Unite.

Eva Győrffy trăieşte şi lucrează în Olanda, Amsterdam.

[:]