Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 22/06/2024

Scroll to top

Top

Emotional Interferences @ Cluj

Nistor Laurențiu

Prin expoziția de pictură abstractă Inferențe emoționale, artista Teodora Pop creează o primă punte în schimbul cultural de între două spații destinate artei Cluj Art și Art-Hoc (Timișoara). Artist și antreprenor cultural, Teodora face un pas curajos în încercarea de a apropia publicul de arta recentă. Proiectul Art-Hoc din Timișoara este rezultatul eforturilor sale, iar expoziția Teodorei la Cluj este o primă revenire în orașul formării ei artistice.

Evenimentul va avea loc la galeria Cluj Art de pe strada Paul Chinezu nr. 4, din Cluj Napoca, joi 20 februarie 2020, de la ora 18:30.

Inferențe Emoționale este o expoziție personală prin care Teodora reiterează un parcurs artistic mai îndelungat, reunind două proiecte artistice. Sunt serii picturale care comunică onest despre o lume interioară exprimată în culoare și textură.
Teodora a pornit în 2019, la Timișoara, proiectul prin care a luat naștere spațiul artistic Art-Hoc, spațiu destinat apropierii dintre publicul larg și forme cât mai diverse și interactive de expresie artistică. Revenirea la Cluj prin proiectul propriu expozițional Inferențe emoționale reprezintă reluarea acestei încercări de apropiere în orașul ei de formare.

„Privitorul poate alege să încerce empatic parcusul fiecarei serii ca pe un labirinnt ce se poate rezolva prin reflecție, sau le poate cuprinde ca pe întreguri în interiorul cărora efectul estetic este rezultatul calității picturale, dar decurge în egală măsură din ritm și repetiție.
Cu alte cuvinte, o serie poate fi o provocare pentru noi la a decripta parcursul emoțional și modul în care decurg una din alta lucrările. Sau putem alege să facem un pas în spate și să le privim ca pe întreguri în care ne putem lăsa furați de ritm și de metamorfozele culorii.” Oana Damian (curator)

Vă așteptăm la sediul galeriei Cluj Art, joi 20.02.2020 de la ora 18:30!
***
Teodora Pop s-a născut în 1985 la Cluj-Napoca și în 2008 a absolvit Universitatea Babes-Bolyai, specializarea Patrimoniu Cultural – Pictură de icoane și biserici. În 2016 a absolvit masteratul în cadrul Universitații de Artă și Design din Cluj-Napoca secţia pictură, unde în prezent îşi finalizează studiile doctorale în Arte Vizuale. Participă la workshopuri și are o bogată activitate expoziţională, atât la nivel național, cât și internațional. Din 2018 este membru UAP, filiala Cluj. În octombrie 2019 s-a mutat la Timișoara, unde a lansat proiectul Art-Hoc și a început o colaborare cu Asociația AIA. În 2020 pune bazele unei colaborari cu Cluj Art cu scopul de a crea un schimb cultural între orașele Timișoara și Cluj-Napoca.
***
Cluj Art este o galerie de artă aflată în centrul Clujului, pe strada Paul Chinezu și care își pune la dispoziție spațiile pentru expoziții de pictură, sculptură, dar și pentru ateliere permanente sau temporare, workshop, lansari de carte și alte evenimente.
***
Art-Hoc este un spațiu de proiecte artistice, aflat în centrul Timișoarei, în Piața Unirii 6, unde iubitori ai artei au ocazia să interacționeze cu artiști prin: expoziții, proiecte artistice, workshopuri, cursuri de artă pentru copii și adulți și cursuri de dezvoltare personală prin artă.

În speranța că veți da curs invitației noastre, vă mulțumim și vă asteptăm!
Expoziția va putea fi vizitată până în 27.02
Intrarea este liberă!