Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 20/07/2024

Scroll to top

Top

Ekstasys @ Bârlad

Ekstasys @ Bârlad
Doctor

La Galeria de Artă „N. N. Tonitza” din Bârlad a avut loc duminică, 6 august 2023, vernisajul expoziției de grafică și pictură „EKSTASIS” a artistului vizual Marius Lupu, prezentat de pictorul și criticul de artă Liviu Hâncu.

Marius Lupu este prezent pentru prima oară cu o expoziție personală pe simezele galeriei de artă bârlădene. Este licențiat al Universității de Arte „George Enescu” Iași iar din anul 2018 membru stagiar al Uniunii Artiştilor Plastici din România.

Artistul ne propune o experiență estetică specială. Lucrările sale se înscriu, prin tehnicile, mijloacele de expresie și materialele folosite (cărbune, grafit, acrilice și ulei pe pânză), culoare și formă, în arta de factură / sorginte academică, dar nu numai.

Expoziția este inedită și prin tematica propusă, cea a extazului – fie el mistico-religios, bahic, amoros, eliberator etc. – exprimată prin portret (în primul rând), printr-o serie de compoziții cu personaje, două studii surprinzătoare cu referințe la Bernini și Caravaggio, iar pe final având și un excurs interesant conturat în jurul ideii de artă conceptuală.

Arta lui Marius Lupu este o provocare pentru privitor, care este pus în postura de a explora înțelesuri, de a descoperi sensuri, trăind totodată bucuria de a participa astfel la însuși actul creator.

Expoziția oferă privitorului, transpus în imagini artistice și simboluri, un univers psihologic și senzorial – al gândurilor, al emoțiilor și speranțelor umane.

Sunteți deci invitați la această expoziție – și, prin urmare, la cunoaștere de sine, la aprofundare și descoperire interioară.

Expoziția a fost organizată cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Bârlad și este deschisă până pe 31 august  (marți – duminică, orele 9 -17) la Galeria de Artă „N.N. Tonitza” din Bârlad.