Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 19/06/2024

Scroll to top

Top

Dialoguri interculturale şi artistice @ Iaşi

Dialoguri interculturale şi artistice @ Iaşi
Doctor

În perioada 14 iulie – 13 august 2023, la galeria de artă ABSIDA din Iași, are loc EXPOZIȚIA JUBILIARĂ a Concursului Internațional de creație vizuală cu titlul: DIALOGURI INTERCULTURALE ȘI ARTISTICE, aflat la a XX-a ediție.

Aceasta reunește pe simeze opere ale unor artiști de elită din mai multe zone ale țării noastre, precum: Iași, București, Drobeta – Turnu Severin, Galați, Slobozia, Cluj, Ploiești, Gorj, Craiova, Bacău, Suceava, Oradea, Sebeș etc, dar și din străinătate: Serbia, Republica Moldova și Franța.
Expoziția este organizată de către Filiala IAȘI a UAPR, în parteneriat cu Filiala Iași a U.S.R. și cu cel al Asociației HXA Art Gallery și este curatoriată de către Ofelia Huțul și Ami Ana-Maria Vasilescu.
Într-un echilibru elaborat, în care lucrările artiștilor dobândesc noi valențe ideatice și interpretări posibile, deschise privitorului, provoacă la dialog peste 50 de lucrări de artă, purtătoare al tot atâtor concepte artistice contemporane. Fie ele din domeniul picturii, graficii, ceramicii, fotografiei artistice sau din sferele artelor create în tehnici mixte, decorative sau digitale, acestea transmit mesaje elocvente în care primează dorința de pace, armonie și „înălțare” spre spiritualitate.

Vă așteptăm cu drag!