Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 15/06/2024

Scroll to top

Top

Dialog @ Cluj

Dialog @ Cluj
Nistor Laurențiu

Vă invităm să vă bucurați alături de noi, împreună cu doi clasici în viață ai Clujului: pictorii Corneliu Brudașcu și Nicolae Maniu, amandoi cu carieră națională și internațională remarcabilă, cu opere apreciate și căutate în numeroase muzee și colecții din lume.
Memoria și viziunea se-ntalnesc în dialogul celor doi maeștri ai picturii contemporane — un eveniment-emblemă al vieții culturale clujene, oferit comunității — prilej de sărbătorire a peste 50 de ani de prietenie între cei doi artiști.
Amprentele lor artistice personale sunt surse consacrate ale școlii de pictură clujene, iar revederea operelor lor este necesară, ca act de continuitate a valorilor locului.
Momentul aduce un impuls de modernitate, acela în care arta își trăiește o componentă profund umană, oferită de comunitatea vie, concretă, conștientă de comorile proprii, într-un oraș orientat spre viitor.
Vernisajul are loc luni, în 11.11.2019, ora 18:00, la „Casino — Centru de Cultură Urbană Cluj – Napoca”. Expoziția cu opere reprezentative ale maeștrilor este deschisă publicului pană în data de 30.11.2019.