Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 22/07/2024

Scroll to top

Top

DEZ VELI RI @ Iași

DEZ VELI RI @ Iași
Nistor Laurențiu

În perioada 16 august – 26 septembrie, Galeria de artă DANA invită publicul iubitor de artă la expoziția de obiect, decolaj și instalație ”DES VELIRI” semnată de artistul IOAN BURLACU.

„Profesionist exersat, artistul Ioan Burlacu a trecut cu lejeritate de la un structuralism animat de construcție si de la apetitul pentru organizare compozițională și culoare, înspre un discurs al aluzivului analist, plasându-se în orizontul epistemologic al celui care înțelege un micro-univers prin “dezvelierea” traseelor ce îl compun.

Expoziția recentă de la Galeria “Dana” incită nu doar prin explorarea unui registru tematic ce însumează preocupările conceptuale ci, mai ales, prin instrumentarul plastic utilizat. Apelând la soluții plastice ce secționează prin incizie, delimitează prin formă, re-semantizează prin întreg, Ioan Burlacu se distanțează de instigarea pur estetică a artei, cu o mobilitate conceptuală ce îi permite să articuleze plastic “sunetul” ideii.

…Lucrările lui Ioan Burlacu aparțin și nu aparțin picturii, desenului sau obiectului, iar citite în ansamblu sunt straturile unei meditații în care scufundarea se face cu uneltele artei, dar fiecare oprire în parte conturează portretul ideii.” (Maria Bilașevschi)