Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 15/06/2024

Scroll to top

Top

Design Newcomers 2019 @ Hanul cu Tei

Nistor Laurențiu

Expoziția de grup ”DESIGN NEWCOMERS 2019” va fi deschisă la Galeria 15 Design Hanul cu Tei a Uniunii Artiștilor Plastici, între 11 – 19 iunie 2019. In acest interval, vor avea loc intâlniri cu profesioniști și public, dedicate designului, iar pe data de 11 iunie, ora 18, un eveniment de prezentare a tinerilor designer, noii noștri colegi, stagiari și titulari.
”Galeria 15 Hanul cu Tei”, București, 11-18 iunie 2019,
Programul galeriei: de luni până vineri, 15.00 – 19.00
O nouă generație de designeri a primit calificativul de ARTIȘTI VIZUALI PROFESIONIȘTI, acordat de către Uniunea Artistilor Plastici.
Fiecare generație vine cu ”semnele” sale particulare, definind momentul cultural special, care îi aduce împreună, în dorința de a dobândi calitatea de profesioniști atestați.
Această expoziție, în mod special, reunește două generații (2017 și 2019), designeri care au în comun calitatea de maturitate profesională, de succes, excelență și realizare în domeniile în care activează, fiind ”căliți” deja, prin confruntarea cu antreprenoriatul sau prin gestionarea creativității la nivel productiv .
Fiecare dintre ei este deja o personalitate cunoscută și respectată, astfel încât, asocierea lor în această expoziție devine un prilej fericit de evaluare a unui palier de valoare în designul românesc.
Ei sunt un ”model” nou, caracterizați printr-o dinamica aparte, aș spune profesioniști cu viziune integrată în ceea ce numim ”noua paradigmă economică”. Creativi și responsabili, implicați firesc și dedicat în noua formă de economie creativă, ei par a fi designerii maturi, care se pliază pe conceptul de design, reformulat recent de către WDO (World Design Organization): ”Industrial Design is a strategic problem-solving process that drives innovation, builds business success, and leads to a better quality of life through innovative products, systems, services, and experiences”.

TITULARI
Dragoș GHIORGHIȚĂ CARAGIU
Octavian Silviu JURMA

STAGIARI
Diana Isidora ANDREI
Ioana CIOLACU MIRON
Radu Mircea COMȘA
Bianca GEORGESCU
Florica PĂNESCU
Ionel STOICA

Curator: Dr. Designer Ioana Sanda AVRAM