Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 25/07/2024

Scroll to top

Top

DESENUL POST BRÂNCUȘI @ Târgu Jiu

DESENUL POST BRÂNCUȘI @ Târgu Jiu
Nistor Laurențiu

REGULAMENT EXPOZIȚIE NAȚIONALĂ „DESENUL POST BRÂNCUȘI”,Ediția a IV a, Târgu-Jiu, România, 01 Iunie , 2019

Filiala Târgu Jiu a Uniunii Artiștilor Plastici din România va organiza în perioada 01 Iunie – 28 Iunie , 2019 la Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu , cea dea IV –a ediție a Expoziției Naționale Desenul post Brâncuși”. 
”Desenul post Brâncuși” este o manifestare expozițională Națională ce se adresează artiștilor vizuali din România (absolvenți ai unei forme de învățământ artistic: licență, master sau doctorat) Expoziția va fi realizată în parteneriat cu Consiliul Județean Gorj, finanțator al proiectului, în colaborare cu Uniunea Artiștilor Plastici din România și Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”.
Scopul principal al proiectului este de a crea prin mecanismul expozițional, o radiografia cuprinzătoare a fenomenologiei artistice, prin evocarea tuturor tipurilor și genurilor desenului din arta contemporană românească.
Tehnica, dimensiunea și modalitatea stilistică de abordare a desenului sunt la latitudinea fiecărui artist, tema este liberă, preponderent rămânând expresia alb-negru, cu excepția lucrărilor realizate în creioanelor colorate, marker și pastel care sunt permise. Fiecare artist va aduce sau va trimite maxim 2 lucrări). Nu există restricții de dimensiune !
Se acceptă lucrări realizate în următoarele tehnici ale desenului : cărbune, creion , grafit, tuș, cerneală, laviu, pastel, marker, creioane colorate.
Nu se acceptă gravuri sau alte tehnici grafice de transpunere și nici un fel de print.
Artiștii selectați de comisia de jurizare se vor regăsi deopotrivă în expoziție și în catalog.
Taxa de participare: 50 lei

ETAPE DE DESFĂȘURARE
ETAPA 1:
Trimiterea fotografiilor lucrărilor în format electronic.
Participanții vor trimite lucrările fotografiate într-un în singur folder. Acestea vor fi realizate în format electronic JPG, rezoluție 300 dpi, și vor fi trimise pe adresa de e-mail uaptgjiu@yahoo.ro în perioada 20 Aprilie – 25 Aprilie 2019. Întrucât fotografiile lucrărilor selecționate vor face obiectul catalogului, ele trebuie să fie prelucrate în Photoshop, să fie de bună calitate vizuală! ( Exclus fotografiile realizate cu telefonul !)
Fotografia fiecărei lucrări va fi însoțită de un fișier text cu următoarele datele de identificare: nume artist, titlul lucrării, dimensiunea, tehnica, anul execuției, valoarea în Euro și Lei.
Date contact artist : adresa de E-mail, site, nr. de telefon și adresă poștală( vor fi trecute pe coletul de trimitere al lucrării).
Nu sunt acceptate lucrările mai multor artiști în același folder.

ETAPA 2:
Jurizarea imaginilor (fotografiile lucrărilor) trimise de artiști pentru expoziția Națională ”Desenul post Brâncuși ”. Ediția a IV a, se va realiza în perioada 1 Mai – 04 Mai, 2019. 
Comisia de jurizare a lucrărilor este stabilită Consiliul Director al Filialei Tg-Jiu a UAP din România și va fi formată din personalități ale vieții artistice și critici de artă consacrați din România.

ETAPA 3:

Comunicarea rezultatelor se va face în format electronic pe adresele de e-mail ale artiștilor participanți în perioada 05-07 Mai, 2019

ETAPA 4:

Primirea lucrărilor de desen acceptate de juriu se va face în perioada 20-Mai – 25 Mai 2019, la adresa: Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu “, strada Geneva nr.8, cu specificația: Pentru Expoziția Națională „Desenul post Brâncuși”, Ediția a IV-a 2019.
Lucrările livrate prin curier vor fi primite numai la această adresă ! 
Program orar Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”
Luni – Vineri 08.00-16.00
Sâmbătă și Duminică liber
Taxa de participare . Artiștii selectați în expoziție vor depune suma în valoare de 50 lei în contul : Banca Transilvania RO81BTRLRONCRT0229011901 cu specificația: Taxă de participare la Expoziția Națională „Desenul post Brâncuși”, Ediția a IV-a 2019
Termenul de depunere: 10 Mai 2019.

Alte precizari: 
• Organizatorii au dreptul de a folosi imagini după lucrările expuse, fără plată către autor, cu scopul promovării expoziției, în materialele publicitare ale expoziției în scop de informare, marketing și educațional.
• Se va edita un catalog care va fi primit de fiecare artist participant în expoziția Națională ” Desenul post Brâncuși”, ediția a -IV-a, 2019.
• Organizatorii vor oferi trei premii în valoare totală de 12 000 lei
• Costul trimiterii și al returnării lucrărilor va fi suportat de către fiecare participant Pentru a preîntâmpina problemele legate de trimiterea lucrărilor, participanții sunt rugați să-și trimită individual lucrările, nu sunt acceptate mai multe lucrări în același colet aparținând mai multor artiști.
• De preferat este să se trimită lucrările prin Fan Courier, firmă de curierat cu care Filiala Tg Jiu a UAP are un contract de colaborare, compania percepând costuri mai mici la returnarea lucrărilor. Adresele poștale conținând numele expeditorului vor fi trecute citeț pe coletele cu lucrări, alături de numărul de telefon și adresa de E mail.
• Artiștii care doresc să-și trimită lucrările prin Curier rapid trebuie să-și ambaleze corespunzător lucrările, pentru a nu fi deteriorate la transport, și pentru a putea fi reambalate și returnate în același ambalaj la închiderea expoziției. Organizatorii nu-și asumă responsabilitatea pentru deteriorarea lucrărilor trimise prin curier/poșta, dacă aceste daune sunt constatate la primire.
• Pe întreaga durată a expoziției, participanții nu își pot retrage lucrările.
• Lucrările trimise trebuie să aibă elemente de prindere pentru expunerea pe simeze și și să aibă trecute pe spatele lucrării datele de identificare : nume artist, titlul lucrării, dimensiune, tehnică și anul execuției. (Pentru siguranța lucrărilor ar fi de preferat ca lucrările să aibă folie de plastic mult mai sigură la transport decât sticla)
• Comisia de jurizare a lucrărilor își păstrează dreptul de a respinge lucrările ce sunt neglijent prezentate și care nu sunt prevăzute cu elemente de prindere și date de identificare .
Premianții vor fi invitați de către organizatori în data de 1 Iunie ora 17.00, pentru a primi distincțiile în cadrul festiv al vernisajului ce va avea loc la Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”.

Contact: E.mail uaptgjiu@yahoo.ro 
Director / Curator general proiect expozițional,
Vasile Fuiorea, Președinte Filiala Tg Jiu a UAP din România 
Comitet curatorial al expoziției : Mihai Țopescu, Florin Gheorghiu