Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 25/07/2024

Scroll to top

Top

[:ro] ”Desenul post Brâncuși” @ Filiala Tg Jiu a UAP din România[:]

Nistor Laurențiu

[:ro]Stimați colegi și parteneri,

În data de 18 Februarie 2016, Filiala Tg Jiu a UAP din România va organiza expoziția Națională cu tema ”Desenul post Brâncuși”, expoziție de grup a membrilor UAP din România, cu ocazia aniversării a 140 de ani de la nașterea sculptorului Constantin Brâncuși. Expoziția va fi realizată în parteneriat cu Centrul de Cercetare Documentare și Promovare ,,Constantin Brâncuşi”, Universitatea ,,Constantin Brâncuși ”din Târgu Jiu, în cadrul proiectului cultural al Consiliului Județean Gorj, “ 2016- Anul Brâncuși în Gorj”.
Având în vedere că anul 2016 este Anul Brâncuși în Gorj, suntem obligați de statutul nostru de artiști profesioniști, membri ai UAP din România, ca manifestările expoziționale să fie de maximă calitate, pentru a se ridica la nivelul personalității omagiate.
Tehnica desenului și maniera stilistică a artistului în care va decide să-și creeze lucrările țin de libertatea de exprimare artistică, calitatea vizuală/plastică și semnificația mesajului fiind elementul definitoriu ce trebuie să răspundă temei.
Fiecare artist poate aduce/trimite maxim trei lucrări cu dimensiunea maximă de 100/100 și minimă de 30/20.
Întrucât vom realiza un catalog al expoziției vă informăm că lucrările trebuie fotografiate cu o rezoluție acceptabilă și trimise în format JPG pe adresa de E mail a Filialei noastre, uaptgjiu@yahoo.ro până în data de 05 februarie 2016. De asemenea trebuie trimisă și o fotografie portret a artistului pentru catalog.
Predarea lucrarilor: până în 10 FEBRUARIE 2016, la Sediul Filialei Târgu Jiu a UAP din România, respectiv – Galeriile Municipale de Artă din Târgu Jiu din Strada Traian nr 27 parter.
Alte precizari:
· Organizatorii au dreptul de a folosi imagini după lucrările expuse, fără plată către autor, cu scopul promovării expoziției, în materialele publicitare ale expoziției în scop de informare, marketing si educațional.
· Se va edita un catalog care va fi primit de fiecare participant la expoziția ” Desenul post Brâncuși”
· Costul trimiterii și returnării lucrărilor va fi suportat de către fiecare participant.
· Artiștii care doresc să-și trimită lucrările prin Curier rapid trebuie să-și ambaleze corespunzător lucrările, pentru a nu fi deteriorate la transport, și pentru a putea fi reambalate și returnate la sfârșitul expoziției. Organizatorii nu-si asuma responsabilitatea pentru deteriorarea lucrărilor trimise prin poșta, dacă aceste daune sunt constatate la primire.
· Pe întreaga durata a expoziției, participanții nu își pot retrage lucrările.
· Modul de înrămare al lucrărilor trebuie să fie rezonabil și să aibă elemente de prindere pentru expunere, precum și datele de identificare trecute pe spatele lucrării: nume artist, titlul lucrării, dimensiunea, tehnica , anul execuției.
· Comisia de jurizare a lucrărilor își păstrează dreptul de a respinge lucrările ce nu sunt în tema stabilită, nu au calitate artistică sau sunt neglijent prezentate.
Contact: E.mail uaptgjiu@yahoo.ro
Telefon 0723258266 , 0751247224
Consiliul Director al Filialei Târgu Jiu a U.A.P. din România[:]