Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 21/07/2024

Scroll to top

Top

Delir controlat @ Constanța

Delir controlat @ Constanța
Nistor Laurențiu

Vineri, 17 mai 2019, ora 15.00, la Muzeul de Artă Constanța
va avea loc vernisajul expoziţiei de grafică „Delir controlat”,
a artistului TUDOR BANUŞ.
În deschidere vor vorbi Ovidiu Șimonca, redactor-șef adjunct al revistei „Observator cultural”, partenerul media al acestui eveniment și doamna Doina Păuleanu, istoric și critic de artă, directorul muzeului.
În perioada 17 mai – 21 iunie 2019, Muzeul de Artă Constanţa împreună cu Institutul Cultural Român, organizatorii evenimentului, sponsor Alma Tim Distribution, vă invită în sălile de la etajele II și III să vizitați această expoziție inedită. 
Tudor BANUȘ este artistul despre care celebrul cotidian The New York Times scrie că: „… Are două calităţi care apar rareori în aceeaşi persoană, acelea a talentului şi a intelectului. Este capabil să răspundă atât cerinţelor estetice cât şi celor intelectuale.” 
Tudor BANUŞ s-a născut la Bucureşti pe 8 iulie în anul 1947, iar din anul 1972 s-a stabilit la Paris. A absolvit Facultatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu din Bucureşti. Ulterior a studiat pictura la Ecole Superieure des Beaux Arts, în Paris. Din 1976 a colaborat cu peste 50 de ziare si reviste printre care : Le Monde, Die Zeit, The New York Times, L’Express, Le Point, Tokyo Business, Marianne, etc. A avut peste 70 de expoziţii personale în Franţa, Statele Unite, România, Austria, Germania, Belgia, Marea Britanie, Portugalia… A ilustrat peste 25 de cărţi, printre care Jules Verne, Grimm, Thomas Jefferson, Jack London, Didier Decoin, Doris Lessing, Mircea Cărtărescu, Ion Barbu, Şerban Foarţă etc. În anul 1979 a obţinut Premiul pentru cea mai frumoasă carte pentru tineret în Franţa: Muzicanţii din Bremen de fraţii Grimm. În anul 2004 Ministerul Culturii din Romania i-a decernat Premiul Naţional pentru ilustrarea cărţii.