Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 28/05/2024

Scroll to top

Top

[:ro]Csupan Eduard Zoltan[:en]Csupan Eduard Zoltan[:]

Nistor Laurențiu

[:ro]

Csupan Eduard Zoltan
Csupan Eduard Zoltan
Adresa: Bld. Cetăţii, nr. 4, Tg.Mures, Mureș – România
Tel: +40743.111.246
e-mail: csupaneduard@yahoo.com

Stejarul singuratic-The lonely Oak ,150x200 cm

Stejarul singuratic-150×200 cm.

Prezentare Demers Artistic

“ Limbajul lucarilor mele este gestualism expresionist.
Compozitia e strucrurata de pensulatii pe suprafete mari cu pasta abundenta in traiectrorii spontane trase cu forta , sub impulsul emotiei.Aceste pete si ducte de culoare sunt incursiuni in subconstient. De acolo imi vin forme care exprima ceea ce gandesc sau simt constient si incerc sa exprim vizual.Ma impresioneaza ce e descompunerea, prabusirea, prafuitul.Ruinele caselor abandonate imi vorbesc si imi exprima durere, lipsa vietii, dispariatia, pierderea.
O cladire veche parca striga, se vaita.Mai ales in jurul meu vad astfel de cladiri aici degradarea e reala, nu e conservata si cosmetizata cum sunt ruinele din occident impachetate special pentru a fi consumate de turistii care vin sa guste senaztia timpului care trece.Aici intradevar timpul trece si cresterea nu tine pasul cu degradarea.
Ma preocupa conditia omului strazii pe langa care trecem si nu ne uitam.Si el e ca o caldire prabusita, si daca te uiti bine inca se intrevede ce a fost. In general nu avem timpul sau consideratia sa ii mai vedem. Din acea persona raman doar fragmente de “arhitectura interiora” reasamblate sub semnul durerii si al abandonului de sine .
Aparenta graba in care asez pata de culoare, dimensiunea, cromatica sunt toate intentionat facute asa ca suparfata sa dea senzatia de proaspat , de facut dintr-o data pentru a pastra emotia primara fara incursiuni in rationalmente complicate.Desi nu e usor, reusesc saptamanal sa imi mentin pasiunea vie lucrand.O fac pentru ca e o necesitatea interioara”

website link: www.csupan.com

[:en]

Csupan Eduard Zoltan
Csupan Eduard Zoltan
Adresa: Bld. Cetăţii, nr. 4, Tg.Mures, Mureș – România
Tel: +40743.111.246
e-mail: csupaneduard@yahoo.com

Stejarul singuratic-The lonely Oak ,150x200 cm

-The lonely Oak-150×200 cm.

Prezentare Demers Artistic

Living and Painting are perfect synonyms for me; through all my works I try to understand and unveil the world I live in. Making use of lines and colours, I want to render powerful, first-hand  emotions, and my vision of real life, naked and made of meat, viscera, pains, hunger, fear, fright but also joy and love.
The result of these artistic explorations and general reflections on Expressionism is to be seen through the works presented here.

website link: www.csupan.com

[:]