Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 22/06/2024

Scroll to top

Top

Cristian Topan 19.10.1963 – 27.04.2024

Cristian Topan 19.10.1963 – 27.04.2024
Nistor Laurențiu

Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Iași anunță cu adâncă îndurerare decesul artistului  Uniunea Artiştilor Plastici din România – Filiala Grafică Publicitară Bucureşti anunţă cu adâncă tristeţe decesul artistului Cristian Topan.

Unul dintre cei mai importanți caricaturiști români, colaborator al MagnaNews.ro, s-a stins din viață, la 60 de ani, în București. Cristian Topan a fost președintele Uniunii Caricaturiștilor din România, președintele Federației Internaționale de Caricatură pentru România și membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala de grafică publicitară.

A debutat la 16 ani, când încă era licean. De-a lungul vremii, a publicat mii de caricaturi în presa națională și reviste umoristice. „Dacă nu se poate râde de ceva, atunci lucrul acela e neserios”, mărturisea artistul vizual.

A câștigat mai multe premii naționale și internaționale. A avut expoziții personale în București, Călărași, Gabrovo (Bulgaria), Novi Sad (Serbia). A făcut parte din comisii de premiere la concursuri organizate în Germania, Serbia, Bulgaria, Israel, Turcia, Macedonia și România.

Trupul neînsuflețit al lui Cristian Topan va fi depus la capela cimitirului ortodox Adormirea Maicii Domnului, Calea Giulești 235.

Cei care doresc să-și ia rămas bun, sunt așteptați mâine, miercuri, 08 mai, începând cu ora 11.30, la slujba de înmormântare.

Transmitem condoleanțe familiei îndurerate. Dumnezeu să-l odihnească în pace!