Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 22/06/2024

Scroll to top

Top

Corail Artefact @ UNAgaleria (CFP)

Nistor Laurențiu

Vineri 12 iulie ora 13.00 la UNAgaleria (Str. Băiculești 29) vă așteptăm la vernisajul expoziției artistului francez Jèrèmy Gobè – „Corail Artefact”, în cadrul Festivalului Internațional de Textile Extraordinare – FITE – «Déviations», 2019.
Eveniment realizat în contextul Sezonului Franța-România 2019.
–––
COMUNICAT DE PRESĂ

„Festivalul Internațional de Textile Extraordinare”
FITE Ediția a VIII-a 2019 în România

UNAGaleria București oferă cu generozitate spațiul expozițional al Universității Naționale de Arte București, pentru instalația artistică „Corail Artefact” creată de tânărul Jèrèmy Gobè, artist francez, născut la Cambrai, în anul 1986. În prezent el trăiește și lucrează la Paris.

Expoziția „Corail Artefact” este un valoros exemplu de colaborare și parteneriat între artistul Jèrèmy Gobè, creativ cu spiritul viu al armoniei formelor, cercetătoarea în domeniul biologiei marine Isabelle Domart-Coulon și producătorul de dantelă industrială Scop Fontanille. Utilizarea dantelei de Puy en Velay pentru salvarea recifului de corali este un proiect complex și îndrăzneț din care s-au născut creațiile artististului Jèrèmy Gobè: instalații monumentale de dantelă, sculpturi, studii grafice. 
Dantela fină din bumbac, cu o structură de rețea celulară, bazată pe un modul repetitiv armonizat între plin și gol, crează o interfață între coral și mediul acvatic înconjurător oferind un suport compatibil cu celulele coralului, permițându-se astfel regenerarea barierei de corali.

Expoziția este o demonstrație de performanță artistică și umană pentru care valoarea artei nu are limite de timp și spațiu, Aceasta este subordonată unui scop nobil de salvare a ființelor care populează și perpetuează principiul armoniei în lumea de care suntem indestructibil legați.

Evenimentul face parte din Festivalul Internațional de Textile Extraordinare – FITE 2019 ce se desfășoară în mai multe localități din România (Băița jud.Hunedoara, Brașov, Sibiu, Tălmaciu, București și Constanța) în perioada 6-14 iulie, 2019.

Deschiderea expoziției va avea loc vineri 12 iulie 2019 la ora 13.00 p.m. și va fi onorată de cuvântul Profesorului univ.Dr. Robert Cristian Velescu, Președintele Senatului Universității Naționale de Arte din București.

///

Expoziția va putea fi vizitată între 12 iulie – 04 august 2019, program 10 a.m.-16 p.m. 
În perioada vacanței de vară 05 – 28 august 2019 expozitia se va putea vizitat pe baza unei programări prealabile la Tel. +40745178920 sau +40728820337.
Adresa: Strada Băiculești nr. 29, sector 1, București (fostul Combinat al Fondului Plastic al U.A.P)

Coordonare eveniment: Conf. Univ. Dr. Viorica Slădescu

Mulțumim pentru susținere și ajutor cadrelor didactice din Departamentului Arte textile-design textil, departamentului tehnic și administrativ, studenților voluntari din Universitatea Națională de Arte București.