Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 23/07/2024

Scroll to top

Top

[:ro]Contemporanii în Portugalia[:]

[:ro]Contemporanii în Portugalia[:]
Nistor Laurențiu

[:ro]

Vernisaj Contemporanii în Portugalia la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia
Expoziție organizată în cadrul Festivalului de Cultura Lusofonă 6 Continentes
Sâmbătă, 17 octombrie, orele 14:00, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, Str. Mihai Viteazu nr. 12-14, va avea loc vernisajul expoziției de pictură cu tema Portugalia, parte din programul Festitivalului de Cultură Lusofonă 6 Continentes. Timp de două săptămâni, pe simeze vor fi expuse un număr de treizeci de lucrări de pictură și grafică reprezentând, în majoritate, creațiile artiștilor plastici români ce au participat la rezidențe artistice organizate în 2014 la Funchal, Madeira, și în 2015 în Lisabona și Redondo, în cadrul Poiectului Cultural Contemporanii.
Expoziția reprezintă confesiunile trăirilor rezultate din contactul cu magia spațiului portughez, transpus pe pânze prin diverse maniere de exprimare artistică de Florin Ciubotaru, Dorin Coltofeanu, Teodora Coltofean, Marin Gherasim, Ruxandra Grigorescu, Sorin Iosub, Marcel Lupse, Christian Paraschiv, Alina Rizea Gherasim, Mihai Sarbulescu.
În deschidere vor lua cuvântul: Daniel Perdigao, reprezentantul Institutului Camoes la București și Maria Pașc, curatorul expoziției.

Echipa Contemporanii,
www.contemporanii.org
facebook.com/contemporanii
contact@contemporanii.org

Descarcă Comunicatul de presă integrală.

contemporanii_in_portugalia_expozitie_pt_maria_pasc

 [:]