Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 18/07/2024

Scroll to top

Top

[:ro]Configurații și metamorfoze / Diana Sachelarie @ Căminul Artei etaj[:]

[:ro]Configurații și metamorfoze / Diana Sachelarie @ Căminul Artei etaj[:]
Nistor Laurențiu

[:ro]

Configurații și metamorfoze / Diana Sachelarie/
11 – 24 aprilie 2016 / vernisaj luni, 11 aprilie, ora 17.30 / CAV – Căminul Artei etaj /

Generalitati artistice- despre expozitia “Configuratii si metamorfoze”
„Starea sufleteasca pe care vreau sa o transmit prin lucrarile mele este de abundenta a impresiilor. Ludicul se intrepatrunde cu abstractul, figurativul cu decorativul. Formatele variaza de la idée la idee si prin cromatica se realizeaza acuratetea imaginii de ansamblu a expozitiei.
Propunerea artistica a acestui proiect este redarea realitatii prin teme si continuturi general valabile, universale. Lucrari semnificative in contextul din care fac parte devin expresive prin interpretare si adaptare la noi tehnici plastice, prin realizarea detaliilor.
Naratiunea plastica si subiectul revela metamorfoze continue care genereaza in egala masura real si virtual, intr-un sens bine determinat, axat pe probleme existentiale.
Contururile dintre forme rezulta din materialitatea folosita, suprafete intrepatrunse, lumini si umbre.
Ritmul imaginii plastice are mereu in vedere timpul, momentul unei zile, perechi de contrarii ca: simturi- opticitate, real- imaginar, inovatie- studiu.
Apoi, o frantura de realism. Cea mai frumoasa- natura inconjuratoare, flori. Flori surprinse in naturaletea lor proaspata, vie.
Florile ne incanta inima, ne trezesc amintiri si ne daruiesc clipe frumoase. Culorile lor vii si aranjamentele diversificate ne ofera practic posibilitati nenumarate de studiu al universului lor, de redare a relatiei delicate dintre compozitia propriu-zisa si mediul in care sunt figurate.
Florile au o viata complexa si bine determinata de structura lor, de ambient si nu in ultimul rand de locul pe care il ocupa in spatiu. Cel mai adesea, in buchete, cel mai bine, in peisaj. Am incercat prin simplitatea redarii sa atrag atentia asupra frumusetii si delicatetii lor, sa surprind momentele adevarate in care ele s-au oferit privirii cu sensibilitate, culori si parfum, care le fac sa straluceasca in realitate si in tablou asemenea.
Totul vine ca o prezentare a unei idei purtatoare de mesaj artistic, dezvoltata pe specificul si complexitatea mediului in care traim si in care sensibilitatea unui artist gaseste atatea subiecte si mijloace de exprimare prin studiu, stil si argument plastic. Se aduce in discutie prezenta unei stari sufletesti care nu dispare odata cu realizarea picturii propriu-zise ci stabileste alte conexiuni vizuale, alte grupuri si alternante de culori si forme ca rezultate ale efortului omenesc de a se exprima, de a cauta in permanenta, de a experimenta.”

Diana Sachelarie

Diana Sachelarie

[:]