Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 19/07/2024

Scroll to top

Top

[:ro]Comunicat – Premiile U.A.P. din România[:]

Nistor Laurențiu

[:ro]COMUNICAT


Premiile U.A.P. din România nu s-au mai decernat din anul 2007, din lipsă de fonduri.

În toţi aceşti ani Consiliul Director a făcut în repetate rânduri demersuri la Ministerul Culturii şi a încercat să obţină sponsorizări pentru acordarea premiilor U.A.P.
Anul acesta s-a obţinut promisiunea că Ministerul Culturii va susţine financiar premiile U.A.P.
Vor fi nominalizați artiştii care au avut cele mai semnificative expoziţii în anul 2014.
Artiștii plastici care au avut expoziții personale în anul 2014 pot transmite dosare individuale pentru nominalizarea la premiile UAP din România ce vor fi jurizate de către Comisia Națională de acordare a Premiilor și Burselor U.A.P. Materialul se va depune la sediul U.A.P, Piaţa Amzei nr 13, etaj 4, Bucureşti, până la data de 15 octombrie 2015. Nerespectarea termenului duce la pierderea finanțării și imposibilitatea acordării premiilor.

Dosarul va cuprinde: CV- ul artistului, fotografii reprezentative din expoziţia propusă pentru premiere sau după lucrarea de artă, titlul expoziției, perioada și locul de expunere. Pentru multimedia candidații vor prezenta inclusiv un CD. Candidații pentru premiul critică, vor prezenta lucrări dedicate artei contemporane românești: culegeri de eseuri, monografii, studii critice.

Comisia analizează și dosarele depuse de tinerii absolvenți ai instituţiilor de învățământ superior de artă plastică și acordă trei burse U.A.P.

Dosarele candidaților pentru burse trebuie să cuprindă: CV- ul candidatului, diploma de licență și 10 fotografii după lucrări.

Pentru multimedia candidații vor prezenta inclusiv un CD.

Candidații pentru premiul criticii vor prezenta studii critice, curatoriat (toate etapele organizării unei expoziții).

Consiliul Director al U.A.P

Descarcă de aici COMUNICAT PREMII DOSARE INDIVIDUALE.[:]