Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 20/05/2024

Scroll to top

Top

COLOSSEUM Expoziția artistului plastic Aurel Roșu @ Oradea

Doctor

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal anunță vernisajul expoziției COLOSSEUM, semnată de artistul plastic orădean Aurel Roșu. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea și a avut loc miercuri, 20 septembrie 2023, de la ora 17.00, la sediul Muzeului Țării Crișurilor (Str. Armatei Române nr.1/A), sala de expoziții temporare de la etajul III.

Deschiderea acestei expoziții de pictură și obiecte decorative tridimensionale la Muzeul Țării Crișurilor este un eveniment dedicat artistului a cărui îndelungată activitate s-a situat constant între exercițiul de exprimare în limbaj vizual și munca de muzeograf desfășurată la  instituția muzeală orădeană. De asemenea, el a ocupat și funcția de președinte al UAPR, Filiala Oradea (2010-2014 și 2014-2018).

Traversând un parcurs de încercări și experimente în domeniul picturii și al obiectului decorativ compozit, Aurel Roșu ne oferă spre vizionare peste 50 de lucrări de artă realizate recent, ca un corolar al activității sale artistice ajunse la maturitate. Libertatea de exprimare pe care artistul o afișează cu lucrările din ciclul COLOSSEUM este o mărturie a modului personal de a-și construi imaginile efigie, generate de enunțuri ideatice scurte, de un pachet formal ușor cuantificabil și de un aparat tehnic și un instrumentar bine stăpânit.

Prezent constant pe simezele expozițiilor orădene, naționale și internaționale, Aurel Roșu vine la Muzeul Țării Crișurilor cu acest dar vizual oferit tuturor, în prejma aniversării sale și a celor 75 de ani de viață.   

Expoziția va fi prezentată de Darius Martin, curatorul acesteia, muzeograf la Secția de Artă a Muzeului Țării Crișurilor.

Publicul va putea admira lucrările plastice pînă în 16 octombrie a.c.