Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 18/07/2024

Scroll to top

Top

Colors, Underwater Love @ Bucureşti

Colors, Underwater Love @ Bucureşti
Doctor

„Colors, Underwater Love”, o nouă expoziție de grup găzduită de Scemtovici & Benowitz Gallery în perioada 30 mai – 20 iunie 2023

Vă invităm la vernisajul expoziției „Colors, Underwater Love”, curatoriată de Raluca Ilaria Demetrescu, marți, 30 mai, începând cu ora 18:30, în spațiul Scemtovici & Benowitz Gallery din Jean-Louis Calderon nr 34. 

Evenimentul artistic este un demers de reașezare pe poziție a tehnicii acuarelei în topul artelor românești, la care iau parte 16 artiști ce folosesc acuarela ca tehnică principală de lucru sau care o practică intens, pe lângă alte discipline.

Participă: Olimpiu Bandalac, Liliana Basarab, Anca Boeriu, Gabriel Caloian, Onisim Colta, Cornelia Daneț, Raluca Ilaria Demetrescu, Paul Gherasim, Vasile Kazar, Sabina Legănaru, Ioana Nicoară, Carmen Nistorescu, Diana Oțet, Mariea Petcu, Adrian Sandu, Daniela Vîrlan.

“Acuarela ar putea fi considerată tehnică arhaică, dacă ar fi să socotim primele însemne omenești cu veleități artistice ajunse până la noi – picturile rupestre – ca fiind creații obținute din amestec de pigmenți colorați diluați cu apă. A evoluat tehnic și conceptual odată cu istoria artei, astăzi, fiind disciplină artistică după toate regulile. Ne propunem ca prin expoziția „Colors, Underwater Love” să aducem în centrul atenției pe scena artistică românească acest procedeu artistic atât de vechi. Să ne întrebăm și noi – pe ce poziție s-ar încadra acuarela: grafică, pictură, arte majore, arte minore? (…) Lista participanților la „Colors, Underwater Love” nu are pretenția de a fi completă, dar ambiția Galeriei Scemtovici & Benowitz este să reia anual o expoziție legată de practica acuarelei, atât de nedreptățită până acum. E pentru prima dată când o galerie de artă contemporană din România, din zona privată, produce o expoziție de recuperare și reașezare a tehnicii acuarelei până destul de recent desconsiderată.” – Raluca Ilaria Demetrescu, artistă vizuală și curatoare

Scemtovici & Benowitz Gallery a intrat în antreprenoriatul cultural în 2022, cu misiunea de a susține sectorul artistic și de a crește valoarea artiștilor români pe piața românească și internațională. Galeria își propune să deschidă noi drumuri pentru cei care până acum au trecut neobservați, dar și pentru consacrați – printr-un program expozițional axat pe contraste, printr-un dialog consistent între artiști și iubitorii de artă și prin parteneriate cu jucătorii pieței de artă naționale și internaționale, pentru a cultiva numărul colecționarilor privați și instituționali. 

Program de vizitare: joi – sâmbătă, orele 14:00 – 19:00

Vă așteptăm cu drag!
Echipa Scemtovici & Benowitz Gallery