Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 21/07/2024

Scroll to top

Top

Cinci artiști GRUND expun la Five Plus Art Gallery Viena

Nistor Laurențiu

 GRUND continua actiunile de promovare a artei tinere romanesti. Dupa recent incheiata „Mute”(Galerie Mansart, Paris 2019), urmeaza vernisajul expozitiei „Distant Closeness, Intimate Expanse” de la Five Plus Art Gallery, Viena.

Primul eveniment care aduce impreuna toti membrii comunitatii artistice bucurestene are vernisajul pe 24 iulie 2019, ora 19:00 la galeria FIVE PLUS Art Gallery din Viena. Expozitia cuprinde exclusiv lucrari de pictura si ia forma unui discurs comun care interogheaza la nivel general notiunea de spatiu. Fara a avea o idee centrala pe care sa o argumenteze, expozitia pune in discutie viziuni artistice diferite in ceea ce priveste redarea spatiului prin mijloace picturale.

„Distant Closeness, Intimate Expanse”

Curator: Miel Delahaij

Artisti: Daniel Rosca, Laura Niculescu, Adrian Dica, Razvan Radu, Razvan Nastase

Vernisaj: 24 iulie 2019 ora 19

expozitie deschisa pana la 30 august 2019

” Cinci pictori ai grupului de artisti romani GRUND prezinta cele mai recente lucrari ale lor. Expozitia reliefeaza o miscare de pendulare pe linia ce divide gesturile pur abstracte si fragmentarea figurativa. Desi ei isi limiteaza discursul si limbajul plastic la gesturi clare si masurate, acestea raman o expresie spontana a inconstientului care se solidifica in articulatii picturale. ” Miel Delahaij

FIVE PLUS Art Gallery (www.fiveplusartgallery.eu)

GRUND (www.grund.space)

Facebook: https://m.facebook.com/events/2423545451201606

    GRUND e o grupare artistica infiintata in 2017 de cinci artisti si are ca principal scop promovarea artei contemporane. Functioneaza ca interfata pentru activitatile unei comunitati de tineri din Bucuresti, Romania. Numele asociatiei are in mod direct o semnificatie artistica. Este binecunoscut ca grundul, in tehnicile picturii de sevalet si nu numai, este primul strat care se aseaza pe panza. Stratul de grund este premergator oricarei picturi, oricarei lucrari de arta bidimensionale, bine realizate tehnic, trainica. Cuvantul „grund” este preluat din constructia filosofica a lui Martin Heidegger unde apare in forma limbii germane „Grunden” si reprezinta unul dintre cele trei sensuri ale lui Stiftung (a ctitori), si anume intemeierea (Grunden). Pentru activitatea comunitatii care apartine de Asociatia Grund, grund este solul pe care se intemeiaza, primul strat care participa la ctitorire, fundamentul activitatii si initiativa primara de a incepe „sa faca”.