Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 21/05/2024

Scroll to top

Top

Chip @ Timișoara

Chip @ Timișoara
Doctor

Expoziție la Galleria 28

În perioada 20 decembrie 2023 – 20 ianuarie 2024, la Galleria 28 din Timișoara va putea fi vizitată expoziția Chip, semnată Andrei Rosetti, alături de invitatul său Constantin Flondor. Vernisajul va avea loc miercuri, 20 decembrie, ora 18.00, prilej cu care va fi lansat catalogul expoziției Grupul Andreescu: Ștefan Sevastre (curatori Maria Pașc și Andrei Rosetti).

Adevărat, adevărat zic vouă că dacă grăuntele de grâu, când cade în pământ, nu va muri, rămâne singur; iar dacă va muri, aduce multă roadă (Ioan 12:24-15)

Andrei Rosetti povestește că în studenția săvârșită la clasa lui Constantin Flondor, pentru a observa creșterile care se produc în natură, profesorul i-a provocat: ,,Haideți să vedem cum atacăm această temă”. Pus dinaintea unui vas de Jena cu grâu încolțit adus de o colegă în atelier, Andrei Rosetti a văzut pentru prima dată rețeaua pe care rădăcinile au creat-o în vas, ca un prapur de miel pe drobul de Paște. I-a plăcut! Gândul a prins rădăcini! Pe o ramă agățată, a pus primele cuiburi de semințe după desenul unui octogon. Prin sticla ramei se putea studia dezvoltarea rădăcinii. Această temă l-a urmărit continuu pe pictor. Astăzi, în chip fericit, se întâlnesc profesorul și studentul, ca într-o rețea de rădăcini care prin împletire fac corp comun. (Maria Pașc)