Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 21/07/2024

Scroll to top

Top

Cerneri @ Timişoara

Cerneri @ Timişoara
Doctor

Cerneri | împigmentări recente

Avem bucuria de a găzdui expoziția de pictură „Cerneri” semnată de artistul vizual Costin Brăteanu. Vernisajul va avea loc miercuri, 31 ianuarie 2024, de la ora 19:00 la Showroom Mariner Timișoara. Expoziția este deschisă până în data de 27 februarie, de luni până vineri de la 09:00 la 19:00 și sâmbăta de la 9:00 la 17:00 la Showroom Mariner din Timișoara, strada Divizia 9 Cavalerie nr. 64.

”Cerneri” este un proiect expozițional ce cuprinde lucrări din seria cu același nume ce a luat naştere în urmă cu cinci ani când artistul vizual Costin Brăteanu a început să folosească cu preponderență în procesul de creație, pigmenții indieni solubili în apă.

Despre opera recentă a artistului Costin Brăteanu curatoarea Gabriela Robeci remarca: „Creațiile pictate de Costin Brăteanu sunt dictate de acțiuni cheie precum: experimentarea, viteza și asocierea cu diverse spații.

Personalitatea lui Costin este una în perpetuă mișcare, asemenea stilului de viață și a stilului de a crea artă. Totul e menținut într-un ritm alert, iar picturile reunesc această evoluție continuă și constanța experimentării. Locuind temporar în locuri din țări și continente variate, Costin e atent la contextul local, pe care îl integrează în lucrări. În primul rând, frecventează piețele de vechituri și colectează obiecte aparte, de multe ori având un istoric local de întrebuințare, precum: perdele, dantelă, pieptene de păduchi, nailon, frunze, flori, șabloane și ornamente. Aceste obiecte ajută la generarea unor forme și texturi pe pânză, care sunt apoi înglobate în fundal sau prim plan. Putem deduce, așadar, că există o căutare a noului în obiectele cu o istorie locală. Identificăm clar o nevoie de mișcare pentru noi descoperiri.

Experimentarea cu diferite culori și substanțe reprezintă constanța creațiilor. Din 2008 până în prezent următoarele medii experimentale au fost folosite: tuș, pigmenți de baiț, gudron, sodă caustică, spray, lac, pigmenți de apă.

Picturile reprezentând peisaje și abstractizări cad pe plan secund.Ce primează este experimentul, respectiv reacțiile chimice dintre pigmenți, substanțele ce atacă sau impregnează culorile și dispersiile fie diafane, fie în straturi groase.”

Costin Brateanu s-a născut în 23 februarie 1978 la Petroşani, Jud. Hunedoara. Actualmente trăiește și lucrează în Timișoara. În anul 2001 a absolvit Facultatea de Arte şi Design a Universității de Vest din Timişoara, secția Pictură. Participă la workshop-uri, simpozioane, tabere sau colonii de creație având o bogată activitate expoziţională, atât la nivel național, cât și internațional. Din anul 2002 este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, Filiala Timişoara. În 2005 a revenit din Paris la Timișoara, unde a deschis S.C. AXA ART s.r.l, un artist run space care organizează diferite evenimente expoziționale, tabere şi simpozioane de creație artistică.

Organizatorul și sponsorul acestei expoziții este Compania Ceramiche Mariner, care prin Colecțiile MARINER oferă soluții unice pentru amenajări de interior şi exterior, inspirate din frumusețea elementelor naturale. Inovând prin simplitate și grija pentru calitatea superioară și design-ul inedit sunt partenerul ideal atât pentru amenajarea spațiilor personale și comerciale, cât și pentru artiștii care doresc să expună într-un spațiu în care arta este la ea acasă.

Vă așteptăm cu drag la vernisaj!

Cu aleasă prețuire,

Echipa Ceramiche Mariner