Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 17/06/2024

Scroll to top

Top

[:ro]Cele patru elemente @Vrancea[:]

[:ro]Cele patru elemente @Vrancea[:]
Nistor Laurențiu

[:ro]

Consiliul Judeţean Vrancea și Centrul Cultural Vrancea organizează expoziţia de artă contemporană Cele patru elemente, marţi, 8 mai 2018, ora 15.00, la Galeriile de Artă Focșani, cu ocazia sărbătoririi zilei de 9 mai – Ziua Independenţei de Stat a României şi Ziua Europei.
,,Citarea tradiționalei organizări a realității prin apartenența la un tip de elementaritate simbolică rămâne, în contextul creației actuale, o provocare culturală care nu mai impune, în primul rând, apartenența la o elementaritate în general, și, mai ales, la o dimensiune simbolică a elementarității. Elementele rămân pentru artiștii participanți un câmp de referință, sau sunt privite ca generatoare de situații, de o realitate în plinătatea ei diversă și proliferativă care se defășoară pornind de la sugestia lor, fie predicativă, fie ca o densitate a referinței care integrează banalitatea anvergurii culturale, sau exploatează aspecte marginale ale vieții naturale, un pitoresc al disoluției formelor sau spectaculosul cromatic al descompunerii organice, care oferă combinații de mare rafinament. Epicul la fel de banal al cotidianului este și el exploatat cu încărcăturile lui afective care îi conferă identitate. Pe de altă parte, temele strict picturale, ca și cele cu sursă declarat culturală, sunt la rândul lor prezente.’’ afirmă în deschiderea catalogului expoziţiei, prof. univ. dr. Alexandra Titu, critic de artă.
Pe simeze vor fi expuse lucrări ale artiştilor: Florin Ciubotaru, Darie Dup, Elena Dumitrescu, Dorel Găină, Florin Ianăș, Mălina Ionescu, Andreea Medar, Camil Mihăescu, Liviu Nedelcu, Sorin Oncu, Marilena Preda Sânc, Larisa Sitar, Lucian Spătariu, Mihaela Tărhuna, Patricia Teodorescu, Aurel Vlad, Gheorghe Zărnescu.
Expoziţia va fi prezentată de criticii de artă: doamna prof. univ. dr. Alexandra Titu şi prof. univ. dr. Constantin Prut.
Curator, prof. dr. Liviu Nedelcu, managerul Centrului Cultural Vrancea.
Expoziţia poate fi vizitată în perioada 08 mai – 24 mai 2018, în intervalul orar 12:00-16:00.

 

[:]