Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 20/07/2024

Scroll to top

Top

[:ro]Candidat Magda Carneci[:]

Nistor Laurențiu

[:ro]Proiect de candidatura pentru functia de vicepresedinte sau membru pentru Bucuresti in Consiliul Director al UAP

Subsemnata Magda Carneci, critic si istoric de arta, doesc sa candidez pentru o functie in viitorul Consiliu Director al UAP.

Motivatia principala pentru care doresc acest lucru este aceea de a continua initiativele bune ale fostei conduceri a UAP care-si termina in curand mandatul, in ce priveste managementul institutional, reorganizarea spatiilor existente, reordonarea juridica si administrativa a bunurilor si activelor UAP, si o relatie dinamica cu celelate institutii ale statului pentru apararea drepturilor si intereselor membrilor UAP.

La aceste initiative care sunt in derulare, doresc sa contribui cu organizarea unor evenimente expozitionale de anvergura – o Bienala Internationala de Arte Vizuale in Bucuresti sub egida UAP, dar si alte expozitii cu tematici de mare interes (Generatia 70, Generatia 80, Generatia 90, Generatia 2000 etc). Doresc deasemenea sa intaresc relatia cu artistii din Europa centrala si de est, prin expozitii bilaterale sau de alte feluri. Cred deasemenea ca e novie de o ordonare a arhivei UAP si de inscrierea UAP intr-un circuit cultural si mai dinamic, si mai vizibil, atat la nivel local cat si la nivel international.

Argumentele mele pentru a ocupa o functie in viitorul Consiliu Director al UAP sunt urmatoarele : am fost directorul Institutului de Istoria Artei din Bucuresti (1990-1992); am un doctorat in istoria artei luat la Paris in 1997; am fost membra in boardul Centrului Soros pentru arta contemporana (1996-2000) ; am fost directorul ICR Paris (2006-2010) ; am organizat multile expozitii, ca presedinta a Atelier 35 Bucuresti, si ulterior ca curator ; am publicat citeva carti si numeroase articole despre arta contemporana romaneasca ; in prezent sunt redactor-sef al revistei ARTA a UAP.

Consider deci ca am experienta necesara pentru a ma angaja intr-un management matur si echilibrat al UAP in urmatorii 4 ani.

Magda Carneci[:]