Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 18/07/2024

Scroll to top

Top

Călătoria @ Orizont

Călătoria @ Orizont
Nistor Laurențiu

Expoziţie personală – Mixed media

Galeria de artă Orizont

Comunicat de presă

Filiala Arte Decorative vă invită șă participați la vernisajul expoziției, CĂLĂTORIA, semnată de Mioara Stancu Trandafira, care va avea loc la galeria de artă Orizont, sâmbătă, 20 iulie 2019, orele 14.00.

Mioara Stancu Trandafira, artist plastic şi psiholog, pe parcursul carierei artistice îmbină cele două discipline în scopul validării ideii că artele vizuale au un impact major asupra vindecării psihicului uman. Este de remarcat activitatea multidisciplinară, din 1980 până în prezent (scenografie de film, lucrări monumentale în spaţii publice, expoziţii personale şi colective la nivel naţional /internaţional, coordonare de ateliere de creaţie, studii de cercetare în domeniul art-terapiei, publicaţii şi lansare de proiecte pe aceeaşi temă la congrese naţionale şi internaţionale de psihoterapie).

Pe parcursul acestui eveniment, publicul poate admira lucrări de artă vizuală, al căror numitor comun este introspecţia în sfera subconştientului.

Titlul expoziţiei, CĂLĂTORIA, face trimitere la facilitarea unei cunoaşteri de sine prin conştientizarea şi gestionarea propriilor umbre emoţionale în urma contactului vizual cu tematica ezpoziţiei.

Tema proiectului expoziţional este destinată confirmării ipotezei că artele vizuale au un rol major în stimularea şi echilibrarea emoţională a privitorului.

Conceptul acestui proiect a izvorât din intenţia de a sublinia rolul artelelor vizuale asupra psihicului celor care intră în contact cu ele. Este deosebit de important să conştientizăm cu ce rezonăm noi, la ce imagini răspundem mai repede, ce vibraţie simţim şi ce emoţii accesăm. Tot ce vedem, reprezintă de fapt, oglinzile noastre interioare.  

Ideea cheie a proiectului este aceea de a expune o serie de  lucrări, ce vor sugera stări emoţionale atât prin cromatica folosită cât şi prin cadrul compoziţional abordat.  Lucrările vor fi expuse într-un ansamblu prestabilit în funcţie de contextul conceptual. La baza conceptului stă ‚,dansul” elementelor primordiale (foc, pământ, metal, apa, lemn) în procesul de naştere şi transformare prin intermediul culorilor, liniilor, formelor şi volumelor tridimensionale.

Vernisajul expoziţiei va fi secondat de lansarea cărţii, CĂLĂTORIA, cât şi de un experiment psihologic.  Cartea cuprinde suita imaginilor lucrărilor expuse, însoţite de interpretări psihologice, un set de carduri cu  imagini, plus un ghid de utilizare şi interpretare psihologică.

Experimentul se va desfăsura conform regulilor acestui ghid.

Vernisajul în sine, va fi o manifestare deschisă, interactivă şi spontană.     
Curator: Mihai Precup
Durata expoziţiei: 19 iulie – 1 august 2019.

Parteneri UAP din Romania