Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 22/07/2024

Scroll to top

Top

Brâncuși la Târgu Jiu @ Târgu Jiu

Brâncuși la Târgu Jiu @ Târgu Jiu
Doctor

Luni, 17 iulie, ora 17,00, vă așteptăm la vernisajul expoziției „Brâncuși la Târgu Jiu”!

Expoziția va avea loc la Muzeul Național „Constantin Brâncuși” și cuprinde fotografii realizate în perioada edificării Coloanei fără Sfârșit și piese din colecții personale.

În expoziție, se vor regăsi fotografii, cărți poștale, medalii omagiale, mărci filatelice, afișe și alte obiecte de colecție.

Prin această expoziție, dorim să arătăm că sculptorul Constantin Brâncuși și Ansamblul Monumental „Calea Eroilor” fac parte din viața fiecărui târgujian.

Se vor regăsi exponate puse la dispoziție de domnii Gabriel Boiangiu, Andrei Remescu, Sabin Cornoiu, Ion Țîrlea, Grigore Haidău, Jean Cernitoiu și Adrian Tudor.

De asemenea, vor pune la dispoziție exponate Muzeul Național „Constantin Brâncuși” – afișe, cărți poștale și alte obiecte -, iar Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”, fotografii și documente.

Fotografiile sunt de la edificarea „Coloanei fără Sfârșit” și au fost executate de către Ștefan Georgescu-Gorjan, realizatorul tehnic al capodoperei brâncușiene, dar și de către membri ai echipei de construcție. Există, de asemenea, o reproducere a fotografiei realizată de Constantin Brâncuși cu târgul fânului pe care a desenat prima schiță a Coloanei, cea care avea să-i servească de model pentru monumetul închinat Eroilor neamului. Fotografiile în original fac parte din Arhiva Gorjan.
Totodată, Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” va organiza o expoziție cu lucrări realizate de elevi de la licee vocaționale, în cadrul evenimentului Concursul International Arhetipuri în sculptura lui Constantin Brâncusi.
Expoziția este organizată de Primăria Municipiului Târgu Jiu, Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”, Muzeul Național „Constantin Brâncuși”, Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” Târgu JiuUniversitatea „Constantin Brâncuşi”, Institutul de Cercetare, Dezvoltare și Inovare și www.targujiuodinioara.ro.