Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 15/06/2024

Scroll to top

Top

BIPB 2019 @ București

BIPB 2019 @ București
Nistor Laurențiu

BIPB este un eveniment organizat de Uniunea Artiștilor Plastici din România, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Literaturii Române, Institutul Cultural Român, Galeria Galateca şi Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti.

BIPB reafirmă, prin manifestările organizate, importanţa şi interesul major al artiştilor din toată lumea pentru reinventarea imagini gravate şi pentru exprimarea prin intermediul tehnicilor tradiţionale ale gravurii, în contextul artei contemporane.

Bucharest International Print Biennale – BIPB 2019/ Crossing borders este singurul proiect care aduce pe simezele oraşului, pentru a treia oară, nume importante ale comunităţii artiştilor gravori naţionali și internaţionali. Ediţia din acest an s-a bucurat de peste 300 de aplicaţii din care, organizatorii au ales lucrările a 125 de artiști de pe toate meridianele.

Expoziţia centrală se va deschide pe data de 26 noiembrie 2019, ora 18.30, la sediul Muzeului Național al Literaturii Române/ MNLR din Calea Griviţei nr. 64-66, în prezenţa membrilor juriului şi a artiştilor participanţi. Cu acest prilej vor fi anunţate premiile BIPB, finanțate de către Institutul Cultural Român.

Cuvântul de deschidere va fi susţinut de domnul Ioan Cristescu, director MNLR.

Cu această ocazie vor fi lansate două proiecte expoziţionale conexe:

1.MNLR, sediul din Calea Griviţei nr. 64- 66, 26 noiembrie- 15 decembrie.

– In Memoriam Ioan- Atanasiu Delamare – Iuri Isar, o readucere în memoria culturală a două personalităţi marcante ale artei româneşti.

2.Galeria Galateca, str. C. A. Rosetti, nr 2- 4, 26 noiembrie – 10 decembrie.

– Lecţia de Gravură- eveniment care prezintă artişti invitaţi din ţară şi din străinătate, participanţi la ediţiile trecute sau premianţi în cadrul BIPB.

Juriul BIPB 2019 este format din personalităţi ale culturii române și reprezentanţi a instituţiilor implicate în proiect format din:

Preşedinte juriu :

Academician, Prof. univ. dr. Mircia Dumitrescu

Membrii juriu:

Director Muzeul Naţional al Literaturii Române, Conf. Univ. Dr. Ioan Cristescu

Fondator și coordonator Galeria Galateca, Andreea Sandu

Reprezentant Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti, Conf. Univ. Dr. Carmen Apetrei

Reprezentant Uniunea Artiștilor Plastici , Prof. univ. dr. Petru Lucaci

Coordonator BIPB Lector dr. Anca Boeriu