Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 20/07/2024

Scroll to top

Top

Bienalei de Grafică din Ținutul Secuiesc, ediția a 7-a

Bienalei de Grafică din Ținutul Secuiesc, ediția a 7-a
Nistor Laurențiu

La apelul de participare al Bienalei de Grafică din Ținutul Secuiesc, ediția a 7-a, au sosit lucrări din 62 de țări

Bienala de Grafică din Ținutul Secuiesc a devenit un forum internațional semnificativ al graficii contemporane, ceea ce s-a confirmat și prin cantitatea și calitatea lucrărilor, care au sosit la apelul de participare al bienalei din acest an. Importanța G7 s-a dovedit și prin faptul că în acest an s-au prezentat cu operele lor graficieni din 62 de țări. Asemănător evenimentului precedent al bienalei, linia din Polonia, Ungaria și România este încă cea mai puternică, dar în acest an a devenit mai accentuată și reprezentarea unor țări de pe continentul sud-american și a mai multor țări din Orient, ca Thailanda, India, China sau Taiwan. În cursul perioadei de înscriere de zece săptămâni au sosit aproape 2000 de lucrări de la 844 de artiști.

Termenul de înscriere la Bienala de Grafică din Ținutul Secuiesc, ediția a 7-a, s-a încheiat în data de 23 martie, la miezul nopții, iar după aceea va avea loc prima etapă de jurizare în perioada 29-31 martie.

Juriul G7 este compus din reprezentanți recunoscuți la nivel international ai artei contemporane: Prof. dr. Bogdan Achimescu, profesor la Universitatea de Artă din Cracovia, Prof. dr. István Erőss, rectorul Universității Maghiare de Arte Frumoase, Prof. dr. Adriana Lucaciu, profesor la Facultatea de Arte Plastice în cadrul Universității de Vest din Timișoara, dr. Andrea Pézman, adjunct la Catedra de Design Grafic în cadrul Universității de Arte Frumoase din Bratislava, dr. Beáta Bordás, istoric de artă, directorul Centrului de Artă din Transilvania cu sediul în Sfântu Gheorghe, dr. József Szurcsik, prorector al Universității Maghiare de Arte Frumoase, Apor Ferencz S. artist plastic, curatorul bienalei.

În curând urmează să publicăm pe pagina web al bienalei lista lucrărilor selectate.