Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 22/06/2024

Scroll to top

Top

Bienala Internațională de Gravură Mică „Graphium” @ Timişoara 2023

Bienala Internațională de Gravură Mică „Graphium” @ Timişoara 2023
Doctor

În data de 19 decembrie 2023 ora 17, va avea loc vernisajul ediției a șaptea a Bienalei Internaționale de Gravură Mică „Graphium” – Timişoara 2023, la Galeria „Park”.

Lucrările expuse sunt cele donate cu ocazia edițiilor Graphium 2017, 2019 și 2021 întrucât această ediție este una retrospectivă.

Precedat de primul Salon Studențesc Bienal de Gravură „Graphium” din România, din anul 1995, proiectul BIGMG – Timişoara a pornit în anul 2004, ca urmare a activității specifice îndelungate a Atelierului comun de gravură „Graphium”, înfiinţat în anul 1980, în cadrul UAPT. În anul 2004, figura ca fiind singurul atelier comun de gravură din România cu activitate în mai toate tehnicile tradiționale ale gravurii, reunind un grup de tineri artiști gravori din Timișoara, absolvenţi ai Facultăţii de Artă. Proiectul bienalei este iniţiat şi coordonat de graficianul, prof. univ. dr. Constantin Catargiu, fondatorul şi susţinătorul atelierului comun de gravură „Graphium”, de sub egida Uniunii Artiștilor Plastici Timișoara.

Rezultatele celorlalte ediţii obligă la continuarea organizării acţiunilor culturale de nivel internaţional la Timişoara, în anul deținerii titlului de Capitală Culturală Europeană.

În ediţia din acest an, organizatorii expun lucrări semnate de artişti gravori din Belgia, Brazilia, Bulgaria, Canada, Germania, India, Italia, Japonia, Mexic, Peru, Polonia, România, Serbia, Spania, SUA, Suedia, Thailanda, Ucraina etc. Lucrările participanților au fost selectate de un juriu de specialitate.

Pentru orice detalii ne puteți contacta la adresa de e-mail graphiumbiennale@gmail.com.

Cu deosebită stimă,

Echipa de organizare Graphium 2023