Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 22/07/2024

Scroll to top

Top

Best Off > Premiile Salonului Sticlei 2019, 2018, 2017 și invitați @ CCPB

Best Off > Premiile Salonului Sticlei 2019, 2018, 2017 și invitați @ CCPB
Nistor Laurențiu

Centrul Cultural Palatele Brâncovenești vă invită să participaţi la vernisajul expoziției „Best Off / Premiile Salonului Sticlei 2019, 2018, 2017 și invitați”, la sala Cuhnia, care va avea loc, sâmbătă, 18.05.2019, ora 19.00.

Expoziția face parte din Programul Centrului Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului – Mogoșoaia pentru Noaptea Albă a Muzeelor.

„Acum 31 de ani, un grup de artiști, ce au înțeles și au valorificat prețiosul material vitros, au pus bazele primei expoziții dedicată artei sticlei din România, pe care au intitulat-o generic Salonul Sticlei. De atunci, an de an, cu o consecvență debordantă, aceștia au continuat expunerea unei impresionante fuziuni între concept și tehnică în cadrul salonului. Seria de lucrări expuse în cadrul expoziției Best Of ilustrează direcțiile de top din sticlăria românească contemporană. Piesele prezentate au fost nominalizate sau premiate în cadrul Salonului Sticlei din anii 2017 și 2018, pentru anul 2019 fiind selectați o serie de invitatți speciali. Scopul acestei expoziții a fost acela de a inventaria și etala calitățile stilistice și modalitățile de valorificare a sticlei prin soluții tehnice și stilistice ingenuioase, atât de artiști consacrați cât și de artiști emergenți. Publicul este invitat să descopere o încapsulare a tuturor ingredientelor de succes ce sunt necesare pentru a realiza opere desăvârșite din aria sticlăriei artistice. Lucrările expuse prezintă un dialog cursiv între inovația tehnică și originalitate, demonstrând deopotrivă balansul perfect între măiestria tehnică și adaptarea la tendințele actuale ale artei contemporane.” (Ioana Stelea, curator)

Participanți:
Ana Bradu, Lucian Butucariu, Cristian Cernățeanu, Vladimir Cioroiu, Cristina Iliescu, Ana Maria Maioru, Cătălin Hrimuic,
Alexandra Mureșan, Dan Popovici, Ioana Stelea,
Ștefan Szabo, Mihai Țopescu, Gabriela Elena Velea

Curatori: Vladimir Cioroiu, Ioana Stelea

Expoziția poate fi vizitată în perioada 11 – 30.05.2019, de marți până duminică, între orele 9.00 – 17.00.

Centrul de Cultură „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului”
Adresa: Strada Valea Parcului nr. 1, Mogoșoaia, județul Ilfov

Eveniment conex în cadrul SALONULUI ARTELOR DECORATIVE 2019, ediția a XVII-a, Muzeul Național Cotroceni

Organizatori:
Centrul Cultural Palatele Brâncovenești și Filiala Arte Decorative a Uniunii Artiștilor Plastici din România

Parteneri media:
Modernism.ro, Intell News, artLine, Calendar Evenimente, Artindex, Manufacturat, Agentia de Carte, DC News