Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 16/07/2024

Scroll to top

Top

[:ro]Artist talk – Liviu Stoicoviciu – Sectiunea de aur[:]

[:ro]Artist talk – Liviu Stoicoviciu – Sectiunea de aur[:]
Nistor Laurențiu

[:ro]

Marti, 3 aprilie, ora 19:00, la Galateca va asteptam la o discutie deschisa cu artistul vizual Liviu Stoicoviciu despre una din temele sale favorite , sectiunea de aur.

“Fac parte dintre acei artiști care consideră secțiunea de aur ca fiind omniprezentă în lumea naturală, mergând de la philotaxis (aranjamentul frunzelor pe crenguţe) până la forma galaxiilor. Totodată, consider că secţiunea de aur (Phi = 1,618) este un canon al frumuseții ideale.” ( Liviu Stoicoviciu).

Liviu Stoicoviciu este un artist vizual care a creat un univers personal, având ca punct de plecare cercetarea şi dezvoltarea, pe parcursul a patru decenii, a unei relaţii matematice mai puţin explorate, cea dintre petagon, pentagrame şi secţiunea de aur.

Începând cu anii 1980 artistul a aprofundat posibilitatea construcției în spațiu a diverselor suprafețe geometrice, astfel, a realizat sute de schițe, desene și picturi pornind de la hexagon, pentagon, heptagon sau octogon, toate fiind proiecții tridimesionale, multistratificate a viziunii artistice.

Deși pentagrama, pentagonul și proprietățile lor se regasesc din antichitate până în prezent, în artă, arhitectură, matematică, fizică sau metafizică, perspectiva lui Liviu Stoicoviciu reinterpretează în contemporan această temă fundamentală, subliniind perfecțiunea îmbinărilor, muchiilor, obsesivitatea cu care modelele se repetă, generând un sentiment de perpetuu, de infinit.

Expozitia Pentagon/ Pentagrama este deschisa in perioada 27 martie – 14 aprilie.

Powered by AQUA Carpatica

[:]