Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 19/07/2024

Scroll to top

Top

„Artes Mechanicae @ Simeza

„Artes Mechanicae @ Simeza
Doctor

Luni, 3 aprilie ora 18:00 va avea loc vernisajul expoziției de grafică și gravură „Artes Mechanicae” semnată de către tânărul artist grafician Răzvan DRAGOȘ.

În deschiderea evenimentului vor lua cuvântul: dr. Mihai Plămădeală (critic de artă), prof. univ. dr. Petru Lucaci (Președinte al Uniunii Artiștilor Plastici din România), conf. univ. dr. Marius BARB (Vicepreședinte al Uniunii Artiștilor Plastici din România) și dr. Gheorghe Dican (Vicepreședinte al Uniunii Artiștilor Plastici din România).

Răzvan DRAGOȘ (n. 24.05.1992, Alexandria) a absolvit Universitatea Națională de Arte din București, licență (2012-2015), masterat (2015-2017) și doctorat (2017-2020).

Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România și profesor asociat al Universității „Ovidius” din Constanța.

Are circa 10 expoziții personale și peste 200 expoziții de grup și colective în mai multe țări. A obținut peste 50 premii, medalii și distincții la concursuri naționale și internaționale.

Curatorul expoziției conf. univ. dr. ZuZu Caratanase afirmă despre tânărul artist: „La ora actuală, Răzvan Dragoș este învederat cel mai bun artist grafician sub 35 ani. Are un palmares remarcabil cu o operă unică în peisajul artistic contemporan, și în mod cert va ajunge unul dintre cei mai importanți graficieni ai țării și nu numai. Este extrem de activ pe simezele naționale și internaționale, prezintă o anume etică profesională și totodată arată o formă înaltă de respect pentru marile valori.”

Claudiu Victor Gheorghiu