Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 20/07/2024

Scroll to top

Top

[:ro]Artă Sacră și Icoană @ Mioveni[:]

[:ro]Artă Sacră și Icoană @ Mioveni[:]
Nistor Laurențiu

[:ro]

Joi, 30 noiembrie 2018, la Primăria Mioveni a avut loc vernisajul expoziției „Artă Sacră și Icoană” organizată, în cadrul proiectului Cultural Contemporanii în parteneriat cu Primăria Orașului Mioveni, cu prilejul unor sărbători cu încărcătură istorică şi simbolică aparte: Ziua Națională a României și Centenarului Marii Uniri. În deschiderea expoziției au luat cuvântul Ion Georgescu, Primarul Orașului Mioveni, Cornel Popescu, Directorul Muzeului Județean Argeș și Orlando Năstase din partea Proiectului Contemporanii.
Centenarul înseamnă principii, credințe și valori pentru că România s-a construit pe valori, principii și mai ales pe credință. Astfel, tema expoziției găzduită de Primăria Mioveni anul acesta este Arta Sacră și Icoana.
Expoziție reunește un fond de 20 de lucrări cu subiect religios semnate de Gabriela Aniței, Teodora Coltofean, May Oana Isar, Mariana Gavrilă Vesa. Lucrările expuse sunt mărturii ale talentului și sensibilității celor patru artiste ce au fost inspirate în demersul lor creator de frumoasă tradiție bizantină și propria lor trăire înaltă.

[:]