Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 22/07/2024

Scroll to top

Top

Artă Plastică Contemporană din România ediția a III-a @ Vâlcea

Artă Plastică Contemporană din România ediția a III-a @ Vâlcea
Nistor Laurențiu

Uniunea Artiștilor Plastici din România, Filiala Rm Vâlcea și HXA Art Gallery vă invită vineri, 2 iulie 2021, ora 17.00, la expoziția de arte vizuale ARTĂ PLASTICĂ CONTEMPORANĂ DIN ROMÂNIA, Ediția a III-a, care se va deschide la Galeriile Cozia Pasaj 1 și 2 din Râmnicu Vâlcea.
PREZINTĂ: Gheorghe DICAN, Președinte Filiala Rm. Vâlcea a UAP din România.
CURATORI: Ami VASILESCU și Gheorghe DICAN

Proiectul cultural ,, Artă Plastică Contemporană din România” promovează arta contemporană și artiștii români, ajungând deja la a III-a ediție, celelalte două ediții fiind finalizate cu 13 expoziții itinerante, găzduite pe simezele unor muzee și galerii de artă renumite.

În ediția a III-a artiștii sunt reuniți sub tema genezei, care face parte din însăși ființa noastră.
Geneza este o stare a lucrurilor care devin. Fiecare artist vede începuturile în felul lui, fie evocând creația divină, apariția luminii sau întunericului, fie cercetând osmozele materiei și transpunându-le, conform percepțiilor asupra lumii.
În stiluri și maniere de lucru variate, de la figurativul interpretat la abstract și expresionism, plasticienii concep tema genezei în funcție de propriul areal imagistic, de raportarea la structuri vizuale arhetipale, relaționate cu zone culturale și istorice.
Vă așteptăm!