Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 27/05/2024

Scroll to top

Top

[:ro]Arta la fereastră – Ramon Sadîc @ Simeza[:]

[:ro]Arta la fereastră – Ramon  Sadîc @ Simeza[:]
Nistor Laurențiu

[:ro]

RAMON SADÎC, artist vizual și activist ­ (n. 1975 la Constanța, RO) a studiat pictură la Universitatea de Arte „Luceafărul” din Bucuresti (2002).
Artist și activist implicat social, colaborează în mod curent cu ONG­urile cele mai active în direcțiile: citizenship, activism civic, implicare și egalitate socială, dreptul la memorie. Neafiliat politic și a­partid, Ramon Sadîc aduce în planul reprezentărilor vizuale ideile umaniste contemporane și controversele din jurul acestora.
Este autorul câtorva dinte cele mai spectaculoase stencil­uri din București, ceea ce l­a făcut să fie asociat cu genul street ­art; lucrările sale variază de la instalații complexe cu mesaj social și tematică politică, la picturi elaborate ­ adevărate incursiuni în limbajul școlilor cele mai reprezentative ale genului sau la tag­uri cele mai simple, ca niște comentarii puternic amprentate estetic și spray­ate sau lipite (stickers) in situ în context urban. Unele dintre cele mai bine cotate expoziții solo si de grup la care a participat sunt: Reshaping Memories, curator Mirela Ivanciu la Galeria Tipografia (2016); Memory Repair cu Claudiu Crăciun la Tempoart Gallery (2013); Work in Progress la Garajul Ciclop, curatori Alina Bucur si Iustin Moldovan (2013); Hardfolkcore la Atelier 030202, curator Alexandru Bounegru (2012), SuperEmbrio la MORA Gallery (2010), iar în 2008 partcipă în proiectul “I Love Bucharest” ­ intervenții vizuale în spațiul public al metroului bucureștean.

„Arta la fereastră” este un proiect organizat de UAP Bucureşti pentru a atrage atenţia publicului larg asupra dispariţiei/ închiderii spaţiilor de expunere şi de lucru din Bucureşti.

“O sală de expoziţie este locul de întâlnire dintre artist şi lume. Existăm atunci când ne dezvăluim publicului.
Fiţi alături de noi într-un protest care doreşte să întărească prin cultură structuri şubrede ale unor clădiri de patrimoniu lăsate prea mulţi ani în aşteptarea restaurării.
Proiectul “Arta la fereastră – Galeria SIMEZA ”este un gest cultural cu implicare civică prin care vă prezentăm în fiecare săptămană, la geamul galeriei, lucrările unor artişti pentru a păstra continuitatea acestui spaţiu expoziţional deschis încă din 1960.”

Curatoare: Anca Boeriu, Corina Gabriela Duma

Ramon Sadic
[:]