Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 25/07/2024

Scroll to top

Top

[:ro]Arta la fereastră @ Galeria Simeza[:]

[:ro]Arta la fereastră @ Galeria Simeza[:]
Nistor Laurențiu

[:ro]

Proiectul „Arta la fereastră – Galeria Simeza” continuă! Săptămâna aceasta, 29 martie – 4 aprilie, expune COSMIN PAULESCU – COZO

 

Agentia de presă Intell News si ziarul Jurnalul Bucurestiului au fost ieri din nou la Arta la fereastră – Galeria Simeza , ca de obicei de la inceputul manifestării.Bineinteles că a fost acolo si Radio România Cultural, reprezentat de colega si prietena Roxana Pasculescu, am fost acolo impreună “cot la cot” de la initierea protestului in urmă cu 2 luni si jumătate si la -15 grade, alocând amândoi spatii largi acestei manifestări (text, fotografii si video). Am cercetat indeaproape harta României gândită de COZO si expusă de ieri in fereastră.
La Galeria Simeza a continuat asadar expozitia protest Arta la fereastră – Galeria Simeza, initiat de Uniunea Artiștilor Plastici din România – filialele din Bucuresti, de marti 29 Martie până pe 4 Aprilie 2016, cu un om pe care il pretuiesc: amicul Cozo, alias Conf. univ. dr. Cosmin Paulescu – Decan Facultatea de Arte Decorative si Design, Universitatea Natională de Arte Bucuresti UNARTE(ultima oară când ne-am intâlnit mi-a arătat si am discutat despre nr. 13 al revistei Revista ARTA, despre care scrisesem dealtfel in Jurnalul Bucurestiului ); COZO ii urmează Simonei Tănăsescu, lucrările vor fi expuse in vitrină, la fel ca in fiecare marti, în fața Galeriei Simeza, la orele 19.00. Cum bine stiti urmăresc indeaproape si cu mare atentie evenimentul, dedicându-i ample materiale de la initierea lui. Agentia de presă Intell News si ziarul Jurnalul Bucurestiului sprijină tot acest demers. Multumesc.

Autor videoclip : Claudiu Victor Gheorghiu, artist vizual, istoric; consilier al Comitetului Director al Asociatia Filiala Arta Religioasa si Restaurare a UAP : AFAPRR a Uniunea Artiștilor Plastici din România ; Senior editor al agentiei de presă Intell News si al ziarului Jurnalul Bucurestiului si redactor , consilier tematic Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe si Serviciul specializat de presă LOnews.

30 Martie 2016

https://youtu.be/VIe9TgNc4mE

„Arta la fereastră” este un proiect organizat de UAP Bucureşti pentru a atrage atenţia publicului larg asupra dispariţiei/ închiderii spaţiilor de expunere şi de lucru din Bucureşti.
“O sală de expoziţie este locul de întâlnire dintre artist şi lume. Existăm atunci când ne dezvăluim publicului.
Fiţi alături de noi într-un protest care doreşte să întărească prin cultură structuri şubrede ale unor clădiri de patrimoniu lăsate prea mulţi ani în aşteptarea restaurării.
Proiectul “Arta la fereastră – Galeria SIMEZA” este un gest cultural cu implicare civică prin care vă prezentăm în fiecare săptămană, la geamul galeriei, lucrările unor artişti pentru a păstra continuitatea acestui spaţiu expoziţional deschis încă din 1960.”

Curatoare: Anca Boeriu, Corina Gabriela Duma

Cosmin Paulescu

 [:]