Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 20/05/2024

Scroll to top

Top

[:ro]Arta la fereastră – Dup Darie @ Galeria Simeza[:]

[:ro]Arta la fereastră – Dup Darie @ Galeria Simeza[:]
Nistor Laurențiu

[:ro]

Vă invităm marți, 5 aprilie, ora 19.00, pe bulevarudul Magheru,
în fața galeriei Simeza, la un nou vernisaj din cadrul proiectului
„Arta la fereastră – Galeria Simeza”. Expune Darie Dup.
Invitat: Gheorghe Iova.

DUP DARIE (n. 1959) a absolvit in 1983 Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” Sculptură, prof. Paul Vasilescu și din 1992 este Conferențiar universitar la Catedra de Sculptură din cadrul Universității Naţionale de Arte, Bucureşti.
1983. Din 2006 este doctor în arte Vizuale.
I se acordă în 2004 Ordinul „ Meritul Cultural” în Gradul de Cavaler.
Obține, în 2013, Bursa C. Brâncuşi, ICR, Cites des Arts Paris, Franţa, în 2007 – Bursa „Generalitat Valenciana”, Valencia, Spania; în 1995 – Bursa de studii al Statului Italian, iar în perioada 1985-1987 Bursa de Atelier Frederick Storck și în 1984 Bursa Uniunii Artiştilor Plastici din România.
În 2012 i se acordă Premiul pentru Sculptură la ediția IV a evenimentului „Arte în București” – U.A.P. Bucureşti, în 2008 Premiul pentru Grupul 8 art + acordat de Ministerul Culturii și în 1992 – Premiul pentru Artă Ambientală a Uniunii Artiştilor Plastici din România.
Expoziţii personale: în 2015 „Axis Mundi# 4″ la Muzeul Țăranului Român, București și :”Axis Mundi# 3” la Muzeul Județean Gorj, Târgu-Jiu;
în 2014 „Axis Mundi# 2” la Galeria de Artă Contemporană a Muzeului Bruckenthal, Sibiu și „Axis Mundi# 1” la Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, Mogoșoaia; în 2013 Expoziția de desen, Atelierele Montmartre, Paris.
Din 1990 și până în prezent participă la expoziţii de grup în galerii în muzee, expune în pavilioane ale României și la bienale în Germania, Italia, Marea Britanie, China, India, Olanda, Ungaria, Belgia, Spania, Letonia și România

„Arta la fereastră” este un proiect organizat de UAP Bucureşti pentru a atrage atenţia publicului larg asupra dispariţiei/ închiderii spaţiilor de expunere şi de lucru din Bucureşti.
“O sală de expoziţie este locul de întâlnire dintre artist şi lume. Existăm atunci când ne dezvăluim publicului.
Fiţi alături de noi într-un protest care doreşte să întărească prin cultură structuri şubrede ale unor clădiri de patrimoniu lăsate prea mulţi ani în aşteptarea restaurării.
Proiectul “Arta la fereastră – Galeria SIMEZA” este un gest cultural cu implicare civică prin care vă prezentăm în fiecare săptămană, la geamul galeriei, lucrările unor artişti pentru a păstra continuitatea acestui spaţiu expoziţional deschis încă din 1960.”

Curatoare: Anca Boeriu, Corina Gabriela Duma

Dup Darie

 [:]