Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 20/07/2024

Scroll to top

Top

Arta de a ne bucura de artă @ Bucureşti

Arta de a ne bucura de artă @ Bucureşti
Nistor Laurențiu

Arta de a ne bucura de artă din cadrul Conferinței Naționale ,,Valențele feminității”, derulată sub egida Academiei Oamenilor de Știință din România, susținută de Conf. univ. dr. Mariana Cîmpeanu

Luată ca formă transcedentală de comunicare, arta, sub toate formele ei de exprimare, însoțește omul în evoluție. Trăiri umane, evenimente, concepte sau atitudini pot fi transformate în imagine artistică. Prin opera lui, artistul transmite nu numai propriul mesaj, dar și date concrete despre rolul și locul artei în societate. Religia, filosofia, știința, viața socială sau politică reprezintă doar câteva aspecte pe care le putem surprinde voit sau nu în actul artistic.

Opera de artă este rezultatul procesului unei activități creatoare, care precede la rândul ei o serie de reacții subiective asupra noastră, ajutându-ne să reflectăm asupra realității, a cunoașterii și autocunoașterii. Chiar dacă astăzi arta are tendința de a deveni scop în sine ea nu și-a pierdut încă celelalte roluri dobândite în timp (estetic, educativ, de comunicare, catharctic, terapeutic, comercial, de tezaurizare, …).

13 martie 2024, ora 16.00
Sediul Academiei Oamenilor de Știință din România          
București, Str. Ilfov, Nr. 3