Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 15/07/2024

Scroll to top

Top

Art Night Venezia 2023

Art Night Venezia 2023
Doctor

Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția, în colaborare cu Primăria Veneției, Universitatea Ca’Foscari din Veneția, Uniunea Artiștilor Plastici din România și Universitatea Națională de Arte București (UNArte) organizează, în marja evenimentului Art Night Venezia, în Spațiul Piccola Galleria, în perioada 16-18 iunie 2023, expoziția Aici trăiesc eu, cea din toate viețile, curator conf.univ.dr. Daniela Frumușeanu, artist Alexandra Țecu.

Expoziția va fi deschisă pentru public zilnic, în intervalul orar 17:00-22:00.

Intrarea este liberă.

Art Night Venezia 2023:

https://venezianews.it/…/istituto-romeno-di-cultura-e…/

https://www.unive.it/pag/13489/

„Universul artistic textil al Alexandrei Ţecu cucerește prin exuberanţa vibrantӑ a culorilor și texturilor realizate din materiale convenţionale și neconvenţionale. Ȋn lucrӑrile ei, inima este laitmotivul care prin repetativitate atrage atenţia importanţei emoţiilor, iubirii și speranţei, ȋntr-o lume biciutӑ de frici. Prin acestea, sufletul se regenereazӑ, ȋnflorește și se ȋnalţӑ.”

(Conf. univ. dr. Daniela Frumușeanu, Universitatea Naţionalӑ de Arte București)

Daniela Frumușeanu este artist plastic membru UAP și conferențiar universitar doctor la secția Arte Textile și Design Textil a Facultății de Arte Decorative și Design din cadrul Universității Naționale de Arte București, cu o vastă activitate artistică și didactică. Este cunoscută atât în țară cît și în străinătate pentru expozițiile personale, de grup sau colective pe care le-a organizat sau la care a participat. Este autoare a numeroase cataloage de expoziții, articole de specialitate, autoare două cărţi şi prim autor a două cărţi, apărute la edituri din Bucureşti recunoscute de CNCSIS.

Alexandra Țecu este absolventă cu diplomă de licență a Facultății de Arte și Design din cadrul Universității de Vest din Timișoara și masterandă la secția Arte Textile și Design Textil din cadrul Universității Naționale de Arte București (UNArte). Participă constant la evenimente și expoziții naționale și internaționale în țară și în străinătate.